Article image

Chramosta se poprvé odhodlal kopnout penaltu doprostřed

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
1:1
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 2. kolo ne 14. 5. 2023, 15:00
Reportáž

Útočník Jablonce Jan Chramosta poprvé zahrál penaltu střelou do středu branky. Už před exekucí věděl, jak bude pokutový kop kopat.

Patnáctý přesný zásah v sezoně bohužel nakonec na plný bodový zisk nestačil.

Škoda, že branka nevedla ke třem bodům. Když si ale ten zápas zpětně promítnu, tak si myslím, že konečná remíza tomu asi i odpovídá.

Věděl jsi dopředu, jak nařízenou penaltu kopneš?

Věděl. Celou kariéru chci kopnout penaltu doprostřed. Pořád si to říkám, ale vždycky to dám na jistotu do strany. Dneska už jsem věděl, že to takhle kopnu. Z mého pohledu to vypadalo docela jednoduše. Taková ta poučka, že brankář skočí, to dnes vyšlo (úsměv).

Brzy po penaltě jsi měl další šanci, ale penalta se nakonec na tebe nepískala. Byl to podle tebe faul?

Šel jsem sám. V rozhodující fázi jsem si ten balon ukopl víc, než bych měl. Hostující obránce šel poté do velkého risku, ale bylo pro něj štěstí, že nejdříve trefil balon a až pak mě. Myslím si, že to bylo dobře posouzené rozhodčím.

Výhra by nás posunula do bezpečných vod. Není z tohoto důvodu bod nakonec málo?

Je to škoda. Delší dobu jsme už nevyhráli. Sice neprohráváme, ale po bodu to naskakuje pomalu. Úplně na tři body to dnes asi nebylo. Bod nakonec bereme. Víme, že týmy za námi se přibližují. Věřím, že příště nám stačí výhra k tomu, abychom se zachránili. Snad to zvládneme co nejdříve. Brno musíme doma příště porazit.

Nepolevili jsme až příliš v aktivitě v druhém poločase?

Baník prohrával a musel se tlačit víc dopředu. Nechtěli jsme být pasivní jako v zápase s Olomoucí. Bohužel gól jsme inkasovali docela brzo. Pak už tam byly jen takové náznaky z obou stran. Žádný tým už nic nedotáhl a proto ta remíza.

Vedoucí střelec soutěže Řezníček z Brna (19 branek) dnes dvě penalty neproměnil. Vidíš stále šanci na zisk koruny pro Krále střelců?

Opravdu dvě nedal? Vidíte, není sranda to kopat (úsměv). Úplně upřímně tohle fakt neřeším. Hlavní pro mě je to, abychom se zachránili. Jsem v klidu a tímhle se rozhodně nestresuji.


Author Jan Bendl
Sdílet článek