Article image

Jablonec míří na nový pardubický stadion

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
2:0
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 4. kolo st 24. 5. 2023, 19:00
Reportáž

Nadstavbová části skupiny o záchranu pokračuje ve středu čtvrtým kolem. Zachráněný Jablonec cestuje na nový stadion v Pardubicích. Východočeši si o víkendu velmi zkomplikovali situaci na chvostu tabulky.

Perníkáři se na jaře dočkali vytouženého moderního stadionu. Dva a půl roku hráli ve vyhnanství, nový městský stadion s názvem CFIG Arena pro 4620 diváků jim měl pomoci v boji o setrvání mezi ligovou smetankou. Po podzimu totiž patřila východočechům poslední příčka s pouhými devíti získanými body. Na jaře se ale Kováčům tým zvedl a to i díky konečně opravdovému domácímu prostředí. Na novém stadionu podlehl jen pražským „S“, jenže velké zaváhání přišlo v posledním kole. Pardubice doma hostily poslední Zlín a v případě úspěchu se mohly úplně vyhnout přímému sestupu. Jenže chyboval ten, který východočechy držel celé jaro. Ještě před týdnem vynášeli brankáře Nitu do nebes, když vychytal Řezníčkovi během pěti minut hned dvě penalty a byl strůjcem nečekaného vítězství v Brně! Jenže vše se rázem znegovalo. Rumunský gólman hloupou chybou daroval v závěru vítězství 2:1 Zlínu, který se těmito body rázem vrátil do boje o barážové příčky. Naopak Pardubice se musí mít hodně na pozoru, dvě kola před koncem soutěže mají na poslední příčku znamenající přímý sestup jen jednobodový náskok! „S Jabloncem musíme jednoznačně vyhrát. Ve středu musí být v nominaci dvacet válečníků, musíme do toho dát znovu všechno,“ burcuje pardubický kouč Radoslav Kováč.

Jejich záložník Michal Hlavatý si je vědom důležitosti zápasu. „O záchranu a o život hrajeme už asi od září. Další šance přichází s Jabloncem ve středu. Věřím, že to zvládneme, doma zvítězíme s podporou fanoušků. Jablonec už může hrát uvolněně, bude se jim hrát daleko lépe. My se musíme zaměřit ale hlavně na sebe a svůj výkon,“ přemítá 24letý záložník Pardubic.

Jablonec už má prvoligovou příslušnost zajištěnou, dopomohlo mu k tomu poslední vítězství 1:0 nad Brnem, které vystřelil hlavou stoper Král. „Jsem rád, že nám vítězství přineslo klid a jistotu pro záchranu. Bylo to hlavně o výsledku a to jsme zvládli, po herní stránce jsme nemohli být spokojení s druhým poločasem. V týdnu před Brnem nám vypadl Jovović ze zdravotních důvodů a nebyl úplně k dispozici ani Martinec. Zranění máme hrozně moc a je pro nás těžké dávat to dohromady. Uvidíme, jak na tom budeme zdravotně do těch dalších dvou zápasů,“ říká k závěrečnému týdnu FORTUNA:LIGY trenér Jablonce David Horejš.

Historicky osmé ligové střetnutí mezi Pardubicemi a Jabloncem se chystá navštívit v městě perníku početná jablonecká komunita, tým ze Střelnice přijedou povzbuzovat hned tři autobusy fanoušků. V letošním ročníku se v zápasech s Pardubicemi zrodila vždy nejtěsnější výhra domácího týmu, na podzim rozhodl v Ďolíčku o bodech pro domácí Hlavatý, v jarní odvetě na Střelnici strhl výhru na stranu Jablonce v samém závěru Chramosta.


Utkání začíná ve středu 24. května od 19 hodin CFIG Areně v Pardubicích

Rozhodčí: Berka - Vlček, Šimáček

Delegát: Adam, Andrejs

VAR: Orel, AVAR: Machač


Author Jan Bendl
Sdílet článek