Article image

Hübschman: Bylo to špatně týmově, tabulkově i výsledkově

Kapitán týmu Tomáš Hübschman byl po konci zpackané sezony zachmuřelý. Porážka s Teplicemi a konečná třináctá pozice, náš matador mluvil rozvážným hlasem, z kterého čišela velká nespokojenost.

Druhou sezonu v řadě jsme se museli bát o záchranu. Jak vidíš právě skončený ročník?

Došlo k výměně trenérů, změnili se i někteří hráči. Nechtěli jsme se dostat do situace, kdy jsme se loni zachraňovali v posledním kole ve Zlíně. V této sezoně to bylo takové nahoru dolů. Když už jsme se nadechovali, že jsme se mohli v tabulce posunout výš, tak jsme ve dvou tří zápasech vypadli a zase se vrátili dolů. Dá se říci, že takto to bylo vlastně celou sezonu. Zaplaťpábůh, že se nám to povedlo zachránit dvě kola před koncem. Čekal jsem, že tým bude potom trochu víc uvolněnější a bude to od nás mnohem lepší a víc lehkonohé. Jenže výsledkově to bylo v obou případech špatné.

Jaká to byla sezona pro tebe samotného?

Sám ze sebe nemám žádnej pocit. Vždy to beru podle týmu. Týmově to bylo špatně, tabulkově a výsledkově to bylo taky špatně. Dá se říci, že jsem se s tím svezl. Kdybych pro to mohl udělat víc, tak jsme mohli být třeba někde jinde. Bohužel, je konec sezony a my se musíme připravit na další. Tohle nejsou cíle, kterými by se chtěl Jablonec ubírat. Musíme něco změnit.

Bude to sezona s tebou?

Uvidíme.

Chuť stále máš?

Chuť jsem měl. I v této sezoně bylo období, kdy jsem nehrál. Pak zase bylo období, kdy jsem hrál naopak až moc. Bylo to tak, jak mě tým potřeboval a trenér využíval, jak to bylo možné. Smlouvu mám do 30. června, do té doby je ještě dostatek času se rozhodnout.


Author Jan Bendl
Sdílet článek