Article image

Starší dorost utrpěl vysokou porážku od Viktorky Žižkov

V utkání 32. kola České ligy utrpěl jablonecký starší dorost vysokou porážku od Viktorky Žižkov 0:5 (0:2). Kdyby se hrálo na „kdyby“, Jablonec mohl mít v úvodní pětiminutovce dvougólové vedení, ale nestalo se tak. Tři branky, které hosté obdrželi, padly kuriózně s pomocí břevna.

Ve 2. minutě získal Hanzlíček míč a postupoval sám na domácí branku, ale míč poslal jen těsně vedle levé tyče mimo. V 5. minutě Hanzlíček naservíroval zleva míč do vápna Kubínovi, který z výhodné pozice dal vyniknout domácímu gólmanovi. V 9. minutě zahrával Žižkov rohový kop z levé strany a ve vápně nepokrytý Tomeček hlavou zavěsil pod břevno jablonecké branky. Hosté měli v 14. minutě obdobnou příležitost na druhé straně, ale míč z Melkovy hlavy branku minul. V 36. minutě z dálky vypálil prudce Endrees a míč s pomocí břevna skončil podruhé v jablonecké síti. V závěru první půle se neujaly dvě střely Kubína a Novotného, které pokaždé zneškodnil brankář Řezanina.

V 55. minutě po průniku domácích levou stranou a centru do vápna Buratčuk ránou do břevna a sítě zvýšil na 3:0 pro Žižkov. Čtvrtá branka padla v 62. minutě z hlavy Ludvíka, který využil centr spoluhráče u levé tyče branky hostů. V 81. minutě uzavřel účet zápasu Rulf, který z levého úhlu prudkou ranou a opět s pomocí břevna dostal míč do sítě. Jablonec se ve druhém poločasu prakticky o ohrožení domácí branky nedostal a až v 90. minutě Kubátova střela po zemi proletěla těsně vedle levé tyče.

Viktorka Žižkov – FA Jablonec B 5:0 (2:0)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Melka, Svatý M., Karban, Kubík – Novotný, Kubín M. (71.Voldán), – Werani, Kubát, Palán (65.Phan) – Hanzlíček

Sestava soupeř: Řezanina – Rulf, Záboj (79.Šimek), Tomeček, Vančura (46.Novák) – Buratčuk (65.Včelák), Edrees, Kuzma, Ret (65.Šerák) – Janovský, Ludvík (65.Novotný)


Author Redakce
Sdílet článek