Article image

Do Jablonce přestupuje útočník Matěj Náprstek!

Devatenáctiletý reprezentační útočník Matěj Náprstek se stal novou posilou Jablonce. Na sever Čech přestoupil z německého Norimberku.

Matěj Náprstek je odchovanec litoměřického fotbalu, v roce 2014 pak přestoupil do Slavie Praha, kde byl až do roku 2019. Následně zamířil do Norimberku a nyní se mladý útočník stává hráčem FK Jablonec, kde podepsal víceletý kontrakt.

„Jsem rád, že se kluby dohodly a můžu se vrátit. Těším se na kluky v kabině a věřím, že zapadnu a budeme si rozumět na hřišti i mimo něj. Těším se, že si tady zahraju se zkušenými hráči, co mi dál pomůžou se rozvíjet jak fotbalově, tak i v osobním životě,“ říká po přestupu Matěj Náprstek.

„Chtěl bych Jablonec pomoct dostat tam, kam z mého pohledu patří, a to je do TOP 6 v lize. A zaútočit na poháry,“ dodává devatenáctiletý útočník, který je od 15 let členem mládežnických reprezentací.

V kabině se může těšit také na známé tváře. „Znám tady Michala Černáka, s Černysem jsme bývali vždycky spolu na pokoji v reprezentaci. A s Kubou Surovčíkem jsme spolu hráli ve Slavii,“ vypráví Náprstek.

Mladý útočník se v Jablonci zapojí do běhu na startu letní přípravy. Vítej a ať se ti daří!


Profil Matěje Náprstka

Post: útočník
Datum narození: 27. července 2003
Noha: levá
Výška: 184 cm
Váha: 85 kg
Starty/góly v reprezentaci: ČR U15 5/1, ČR U16 6/2, ČR U17 3/0.


Author Redakce
Sdílet článek