Article image

Považanec: Musíme být důraznější a víc ohrožovat bránu

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
3:1
FORTUNA:LIGA, 1. kolo ne 23. 7. 2023, 15:00
Reportáž

Také kapitán jabloneckých fotbalistů Jakub Považanec čekal od úvodního zápasu v Mladé Boleslavi víc. V pozápasovém rozhovoru mluvil o inkasovaných gólech, nedůrazu i zakončení.

Po dobré přípravě se čekal asi lepší začátek, že?

To určitě. Příprava byla dobrá, neprohráli jsme v ní a chtěli jsme na ní navázat. Jenže přišel začátek a hned taková tvrdá rána. Je to facka, ale musíme se z ní oklepat. Do dalšího zápasu musíme jít úplně jinak nastavení.

Kde byl tedy problém?

Zdálo se mi, že dneska na to nebyli všichni připraveni. Hodně kluků bylo roztřesených a nesvých. Nevyhrávali jsme souboje, nechodili jsme do balonů. Měli jsme jen snad dvě střely na branku. To je určitě málo na to, abychom mohli bodovat s Mladou Boleslaví.

Góly jsme dostali v začátku obou poločasů, což asi zamává s psychikou, že?

Byla to rána hned na začátku. Když už jsme šli do druhého poločasu s tím, že to chceme otočit, tak nám tam frajer trefí gól roku ve druhé minutě druhého poločasu. To nás zase položilo na kolena a potom už to bylo těžké. Snažili jsme se dobývat jejich branku, ale soupeř hrál chytře a jednoduše. Čekal na naše chyby a brejky po našich naivních chybách. Z toho dneska Boleslav profitovala.

Proč nám to v přípravě docela šlapalo a dnes ne?

Možná právě tím, že to byla jen příprava. Nebyly to zápasy naostro. Každý si věřil a dovolil si víc. Jakoby se nemohlo nic stát. Přišel soutěžní zápas a ligy a vše je jinak. Ale víc to asi neumím posoudit.

Čekají nás další dva zápasy venku, domů se dostaneme až ve čtvrtém kole. Jak se z toho poučit?

Určitě si to teď zhodnotíme a řekneme si co bylo špatně. Byli jsme nedůrazní oproti soupeři, který do každého soupeře šel na 120 procent. Někdy až na hranici zákeřnosti. My jsme tam jen tak poletovali. Toto je potřeba změnit. Herně jsme byli lepší, ale na to se v dnešním fotbale nehraje. Musíme být důraznější a alespoň ohrozit bránu, rozhodně víc jak dnes v Mladé Boleslavi.


Author Jan Bendl
Sdílet článek