Article image

Obrat rezervy proti Živanicím na 2:1, v permanenci Vošahlík

Team logo Team logo
FK Jablonec Sokol Živanice
2:1
FORTUNA ČFL B, 3. kolo so 19. 8. 2023, 10:15
Reportáž

Jablonecká rezerva dokázala otočit nepříjemně se vyvíjející domácí zápas s Živanicemi na 2:1. U všeho důležitého byl v sobotu dopoledne především kapitán Jablonce Jan Vošahlík.

Do druhého domácího zápasu nevstoupili svěřenci trenéra příliš dobře. Jablonečtí byli pomalí, nemohli se dostat do většího tempa, prohrávali osobní souboje a kazili přihrávky. Již v 7. minutě šli hosté z Živanic do vedení, po zmatku v naší obraně trefil míč nepřesně zkušený Diviš a uklidil ho k naší smůle do vlastní branky – 0:1!

Našim hráčům nešla upřít snaha, ale týmu se jednoduše nedařilo prakticky nic. Změnu k obratu nastartovalo až trojí poločasové střídání. Především příchodem středopolaře Svobody se jablonecká hra zklidnila. Domácím se rázem začala dařit kombinace a tým Živanic jsme začali přehrávat.

Vyrovnání na sebe nechalo čekat do 73. minuty, kdy se do vápna soupeře vřítil útočník Velich a hostujícímu gólmanovi Frydrychovi nebývalo nic jiného než ho faulovat. Z penalty srovnal s přehledem kapitán týmu Vošahlík na 1:1.

Již pět minut poté se pískala penalta na stejné straně znovu, tentokrát po faulu na Vošahlíka! Jenže při druhé exekuci byl při penaltě úspěšnější hostující brankář Frydrych, který jabloneckého kapitána vychytal!

Jablonečtí ale nadále neskrývali touhu po vítězství a vedoucí branky se dočkali. Breda v 86. minutě prokázal svou chytrost a obstřelem z dálky podél vyběhnuvšího brankáře dal na 2:1 pro Jablonec!

O tři minuty později byl znovu v permanenci domácí kapitán Vošahlík, tentokrát hasil na půlce žlutým faulem hrozící nebezpečí a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Konec utkání ale naše obrana zvládla bez větších problémů a připsala si po obratu důležité vítězství. Realizační tým Jablonce si po výhře v zápase pochvaloval i výkon střídajících hráčů.

V dalším kole se Vomáčkův tým představí na hřišti FK Baníku Most – Souš.

FK Jablonec B – FK Živanice 2:1 (0:1)

Branky: 73. Vošahlík (pen.), 86. Breda - 7. Diviš (vlastní)

Sestava FK Jablonec B: Reiner - Diviš (46. Svoboda), Vošahlík, Hušek, Nykrín - Breda, Ritter (46. Gaši), Kubín, Schön (89. Karban) - Náprstek (46. Malý), Velich (93. Kubát)


Author Jan Bendl
Sdílet článek