Article image

Béčko prohrálo na půdě vedoucích Velvar 3:1

Team logo Team logo
TJ Slovan Velvary FK Jablonec
3:1
FORTUNA ČFL B, 13. kolo so 28. 10. 2023, 14:30
Reportáž

Rezerva FK Jablonec vedla o víkendu na půdě vedoucího celku a favorita z Velvar zásluhou brzké branky útočníka Velicha. Lídr soutěže však poté otočil stav a radoval se ze zaslouženého vítězství 3:1.

Ve 13. kole zamířil celek trenéra Vomáčky porovnat síly s vedoucím týmem třetiligové soutěže do Velvar. Hráči se suveréna tabulky nezalekli, do zápasu vstoupili dobře a již ve 3. minutě našel krásným centrem Diviš ve vápně Velicha a ten s přehledem poslal Jablonec do vedení!

Domácí po obdržené brance přidali a začali náš tým postupně přehrávat, především ve středu hřiště a po pravé straně. Ve 26. minutě trefila tvrdá střela domácích ruku našeho hráče v pokutovém území a rozhodčí ukázal nekompromisně na penaltový puntík. Penaltu pak proměnil domácí Kott a vyrovnal na 1:1.

Za další čtyři minuty domácí fotbalisté dokonali obrat v zápase, v našem vápně se totiž po střele jednoho z hráčů odrazil míč šťastně k domácímu útočníkovi Žežulkovi a ten v pádu poslal domácí do vedení 2:1.

Do druhého poločasu nevstoupili naši hráči špatně, ale pět minut po změně stran bohužel po laciné ztrátě zvýšil zkušený domácí útočník Žežulka už na 3:1. Velvary poté už zápasu dominovaly, jejich tým prokázal kvalitu, byl vyspělejší a zkušenější. Jabloneckým hráčům se nedala upřít snaha, nasazení a bojovnost, ale to na Velvary nestačilo.

Z vítězství se tak radoval zaslouženě tým Velvar, který prokázal, proč s náskokem vede tabulku ČFL. Už příští týden odehraje jablonecká rezerva poslední domácí zápas sezony, v Břízkách se představí v sobotu dopoledne tým Přepeř!

TJ Slovan Velvary – FK Jablonec B 3:1 (2:1)

Branky: 26. Kott (z pen.), 30. a 50. Žežulka – 3. Velich

Sestava FK Jablonec B: Reiner – Karban, Vošahlík, Hušek, Diviš – Gaši (84. Malý), Ritter (55. Slávik), Kubín, Schön (46. Nykrín) – Breda (46. Kubát), Velich


Author Jan Bendl
Sdílet článek