Article image

Starší dorost si z předposledního zápasu podzimní části odváží 3 body

V předposledním zápase podzimní části České ligy zvítězil venku jablonecký starší dorost U19 nad RMSK Cidlina 1:0 (0:0). Jediná branka zápasu padla z kopačky Kubína až v závěru utkání, když tomu předcházela řada vyložených šancí jabloneckých borců. Nelze ale opomenout i šance domácích zejména v prvním poločase, které jim však zneškodnil velmi dobrý gólman Kotlín.

V 6. minutě Bjačkův trestný kop skončil v rukavicích domácího brankáře. V 11. a 13. minutě Kotlín odrazil ránu soupeře a pak nohou odrazil šanci uniklého Patky. Na druhé straně byl v 15. minutě úspěšný domácí brankář Průcha proti střele Kubína. V 29. minutě Karel Svatý našel z levé strany ve vápně Melku, jehož střelu hlavou Průcha srazil na roh. V 31. minutě akce domácího Patky byla zakončená střelou zleva po zemi podél jablonecké branky, kde se za ní zmocnil míče Podhajský a Kotlín jeho prudkou ránu jen vyrazil. V 34. minutě pronikl Kubín zprava do vápna, ale přihrávku před branku mu soupeř odrazil. Mezi 41. a 43. minutou domácí vyvinuli tlak na jabloneckou branku a jejich snahu jim nakonec zmařil Kotlín. V 45. minutě unikl Čada a sám proti gólmanovi těsně přestřelil.

Ve druhém poločase aktivita domácích polevila a Jablonec si vytvářel další šance. V 52. minutě Novotného ránu srazil Průcha jen na roh. V 63. minutě další ránu tentokrát Kubína Průcha opět srazil vpravo na roh. Z něho měl Marek Svatý možnost zakončit, ale Průchova ruka tomu zabránila. V 66. minutě vznikl ve vápně domácího velký závar, ale i z něho i přes odkrytou branku jablonečtí branky nedosáhli. V 73. minutě měli domácí možnost ohrozit branku hostí ze dvou trestných kopů, ale neuspěli. V 84. minutě Novotný vyslal do běhu Kubína, který soupeřům unikl a podél vybíhajícího gólmana poslal míč do sítě. Domácí šli následně do tlaku, ale k zakončení se prakticky nedostali. Naopak v nastaveném čase opět unikl Kubín, který však zamířil nepřesně mimo.

RMSK Cidlina – FA Jablonec 0:1 (0:0)

Sestava FA Jablonec: Kotlín – Špringl, Svatý K, Bjaček, Svatý M. – Novotný, Vopat (76.Voldán) – Čada (58.Werani), Kubín, Melka – Malý (76.Sirůček)

Branka FA Jablonec: 84.Kubín

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 60.Kubín, 80.Svatý M.

Sestava soupeř: Průcha – Mates (68.Ludvík), Brzek, Staněk, Masařík (85.Fanta) – Viták (68.Schmidt), Macák (46.Bureš), Malina – Patka, Podhajský, Bolger (60.Petr)


Author Redakce
Sdílet článek