Article image

Vladimir Jovović přestupuje do Uzbekistánu

V roce 2017 se poprvé černohorský ofenzivní fotbalista Vladimir Jovović ukázal v Jablonci. Dal si krátkou pauzu ve domovině a poslední dvě sezóny zase nosil náš zelený dres. Teď Jovo přestupuje Uzbekistánu, kde bude pokračovat jeho fotbalová kariéra.

„V Jablonci to bylo krásný. Měl jsem tady šest krásných let. Když to rozdělím na dvě části, tak jsem měl první čtyři roky výborný. Dařilo se výsledkově týmu a moje hra byla taky dobrá. Hráli jsme Evropskou ligu, to jsem zažil poprvé v životě a byl to můj sen. Několikrát jsem hrál proti nejlepším týmům v české lize – Sparta, Slavia nebo Plzeň. Ale i dalším týmům. Ani jeden zápas nebyl lehký, tady se hraje náročná liga, každý zápas je těžký. Proto jsem rád, že jsem hrál tady, protože musíš pořád bojovat, není to tak, že nastoupíš a řekneš si teď vyhrajeme a je to. Všichni hráči mají štěstí, že hrají tady a můžou si udělat velkou kariéru, stejně tak i cizinci tady. Díky Jablonci jsem se vrátil do reprezentace Černé Hory. Jak jsem hrál v klubu, tak jsem hrál i v národním týmu. Dařilo se všude a věřím, že se zase dařit bude,“ říká Vladimir Jovović, který za Jablonec odehrál celkem 169 soutěžních zápasů. Na startu zimní přípravy přišla nabídka, kterou klub i hráč akceptovali a Vladimir Jovović se tak odpojil od týmu a vyrazil vstříc novému působišti.

Hráči a realizační tým pro Jova připravili rozloučení a popřáli mu hodně štěstí do další kariéry, kterou po šesti letech bude dále rozvíjet v asijské destinaci. „Bylo to skvělých šest roků, někdy se dařilo, někdy ne, to je fotbal. Doufám, že se Jablonec vrátí k těm starším cílům mířit na nejvyšší pozice v tabulce a bude stejný soupeř jako Slavia nebo Sparta, že se nebude bát, bude hrát nahoře a bude bojovat o evropské poháry. Doufám, že pan Pelta, všichni ve vedení, ještě jednou jim děkuji, to všechno zvládnou a bude se tady hrát tak, jak se tady hrálo dřív. Jablonci přeji hodně štěstí a vždy se budu k Jablonci hlásit. Rád se sem budu vracet, možná jednou jako trenér. Šest let je hodně a něco ti zůstane v srdci, mne toho v srdci zůstalo hodně,“ vzpomíná Vladimir Jovović, který v Jablonci zažil také řadu trenérů a množství vynikajících spoluhráčů.

Nejen po fotbalové stránce se Jovovićovi zapíše Jablonec do paměti. Během angažmá na severu Čech se stal dvakrát otcem a při zrodu jeho vztahu s nynější manželkou přišel jeho přestup do Jablonce. „Musím se vrátit do roku 2017. Myslím, že byl srpen a přišel jsem do Jablonce. A asi o deset dní dříve jsem poprvé viděl svou nynější manželku. Měl jsem začátek rodiny a začátek v Jablonci. Fungovalo to jak s partnerkou, tak v Jablonci (směje se). Od té doby máme dvě krásné holčičky, které se narodily během mého působení v Jablonci,“ říká Vladimir Jovović, který bude na Jablonec vždy vzpomínat v dobrém.

Černohorský krajní záložník či útočník načal svou profesionální kariéru v tamním klubu FK Sutjeska Nikšič, kde si odbyl debut už v 17 letech. Dres reprezentačních výběrů své země Jovo oblékal už od roku 2012. Postupně se hráč s ofenzivními choutkami propracoval až do reprezentačního A-týmu Černé Hory. V létě 2015 přestoupil do CZ Bělehrad, poté dále hostoval v OFK Bělehrad, v Kruševaci či Spartaku Subotica.

K nám do Jablonce přestoupil v létě 2017 a brzy se stal důležitým článkem našeho týmu. S Jabloncem si zahrál i skupinovou fázi Evropské ligy. Po čtyřech letech strávených na severu Čech se vrátil do rodného FK Sutjeska Nikšič, avšak jen na rok. V létě 2022 se na Střelnici hlásil znovu. První rok po návratu na sever Čech měl ještě solidní vytíženost, v letošní sezoně už ale do zápasů zasahoval spíše jen jako střídající hráč.

Za Jablonec nastoupil celkem k rovným 150 ligovým zápasům, v kterých 18x skóroval a na dalších 30 gólů přihrál.

Děkujeme za krásných šest let v Jablonci a přejeme hodně štěstí v životě a další kariéře!


Author Redakce
Sdílet článek