Article image

Obránce Karban se rozkoukává v A-týmu

Team logo Team logo
KS Karkonosze Jelenia Góra FK Jablonec
1:6
Přípravná utkání, přát. so 13. 1. 2024, 12:00
Reportáž

První porce odehraných minut za ligový A-týmu dostává v letošní zimní přípravě 19letý obránce Kryštof Karban z jablonecké rezervy.

Zlepšili jste si v Polsku (6:1) trochu náladu po středečním zápase s Varnsdorfem (0:2)?

Samozřejmě, ta středa byla trochu hořká pro nás i pro naše fanoušky. Bylo to takové zpražení hned první týden. Teď už snad přichází zlepšení.

Ty jako nováček dostáváš první příležitosti i v přípravných zápasech. Býváš nervózní?

Nervozita samozřejmě nějaká panuje, hlavně tedy před samotnými přípravnými zápasy. Jak se ale poprvé pískne do píšťalky, tak to ze mě opadne.

Jak se vyrovnáváš s fyzickou zátěží, kterou do vás trenéři nyní dostávají?

Minulý týden byl trochu těžší pro mě, tam to na mě trochu dopadalo. Ale postupně jsem si zvykl a teď už se cítím dobře.

V prvním zápase proti Varnsdorfu se ti poměrně dařilo. V Polsku už tam bylo více chyb. Souhlasíš?

Proti Varnsdorfu jsem se taky cítil dobře a sebevědomě. Na hřiště jsem šel s tím, že ukážu, co ve mně je a zkusím se tady chytit. Dneska v Jelenie Gore už jsem se tak dobře necítil a bylo to na mě vidět. Bylo tam z kraje pár nepovedených rozehrávek a už se to semnou vezlo.

V obraně hraješ vedle zkušeného Tekijaškiho, ale v kádru máme i další ostřílené hráče jako je třeba Tomáš Hübschman. Jaké je to hrát vedle takových hráčů?

Je to prostě skvělé. Dostáváme od nich takový pocit jistoty a rázem se nebojíte vůbec hrát. Vždy, když se něco nepodaří, přijde od nich podpora a člověk se dostane zase zpátky.

Kdy jsi se dozvěděl, že půjdeš do zimní přípravy s A-týmem a jaká byla tvá reakce?

Bylo to asi tři dny před Vánoci. Doufal jsem v to, ale nečekal jsem to. Když mi pan Krob zavolal, vyšla ze mě veškerá radost, co jsem v sobě měl (úsměv). Trenér Vomáčka avizoval, že někdo do přípravy asi půjde. Už na podzim jsem chodil trénovat s A-týmem, doufal jsem, že bych se sem někdy mohl kouknout. Teď tu jsem a snažím se dělat co nejvíc, abych se ukázal a u týmu zůstal.

Kde vidíš svoje fotbalové přednosti a slabiny?

Zapracovat musím ještě na hodně věcech. Určitě třeba obratnost, zlepšit fotbalové myšlení, nebo rozehrávku, někdy to chce i více klidu. Silná stránka jsou asi hlavičky a obranná fáze.


Author Jan Bendl
Sdílet článek