Article image

Štěpánek: V týmu je cítit, že se blíží liga

Obránce David Štěpánek patří mezi zkušenější hráče v týmu a probrali jsme podmínky na soustředění, dosavadní dva zápasy v Turecku a na čem se před ligovým startem v přípravě pracuje.

Jaké podmínky jste našli na tureckém herním soustředění?

Podmínky i hotel samotný jsou tu výborné. Máme nadstandardní hotel, jídlo i výbornou regeneraci. Kvalitní jsou i travnaté plochy, i když jak je tu sucho, tak to bývá občas tvrdší. Lepší ale než být v Jablonci na umělce (úsměv).

Po drilu v Jablonci už v Turecku pilujete především herní věci?

Dávky už jsou samozřejmě menší. Kondiční přípravu jsme měli doma, teď už se soustředíme především na herní a taktické věci.

Ve dvou přípravných zápasech jsme narazili na zajímavé soupeře z nejvyšších lig. Jak se vám proti nim hrálo?

Tyto týmy mají samozřejmě jiné herní styly než týmy v Česku. Oba týmy nás prověřily a ukázaly nám, co musíme ještě zlepšit. První zápas jsme odehráli s nulou vzadu a to je dobře, protože předtím jsme s tím měli problémy. V druhém zápase jsme sice hned ze začátku dostali laciný gól, ale jinak jsme první půli hráli slušně dopředu i kombinačně. Dali jsme jeden gól, i když jsme jich mohli dát víc, šance na to byly.

Je už v týmu cítit, že se blíží start jarní části ligové soutěže?

Určitě jo. Liga se blíží, zbývá týden a něco. Cítíme, že trenér už dává šancí spíš klukům, s kterými počítá do ligy. Chystáme to už na první zápas se Slavií.

Myslíš, že základní sestava do ligového startu už krystalizuje?

Tahle otázka by měla spíše směrovat na trenéra. Myslím ale, že trenér už něco v hlavě má. Uvidíme první kolo, kdo nastoupí a kdo ne.

S týmem prošli celou přípravu i mladíci z B-týmu. Jak se jim daří?

Určitě do kolektivu zapadli. Je na nich vidět, že mají kvalitu. Do budoucna můžou Jablonci hodně pomoct. Tak jako každý, nějaké nedostatky ještě mají, ale časem můžou být fakt dobří.

Tým posilnili cizinci Sebastian Nebyla a Bienvenue Kanakimana. Jak zapadli oni?

Už podle tréninků si myslím, že zapadli a zapadnou ještě víc. Kvalita na nich je vidět, jinak by tady nebyli. Teď jen abychom je dobře využili a oni nám pomohli v zápasech.

V Turecku nás čeká poslední přípravné utkání a pak nedělní přesun domů. Budě těžká aklimatizace zpět na jablonecké podmínky?

Z osobního hlediska to pro mě asi žádný problém není. Na to české počasí jsme zvyklí. Sice se netěšíme zpět na umělku, ale takové jsou prostě podmínky u nás v Jablonci. Ale žádný problém by nám to nemělo dělat.


Author Redakce
Sdílet článek