Article image

Jablonec – Hradec 1:1, domácí dohrávali o deseti

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Hradec Králové
1:1
FORTUNA:LIGA, 23. kolo so 2. 3. 2024, 15:00
Reportáž

Bod za remízu 1:1 berou jablonečtí fotbalisté v souboji s tabulkovým sousedem z Hradce Králové. Jablonec brzy prohrával, vyrovnal po penaltě Chramosty, jenže při tlaku přišel o vyloučeného stopera Hurtada a utkání skončilo dělbou bodů.

Kvůli kartám chyběli trenéru Látalovi Kratochvíl a Štěpánek, v základu je nahradili Houska a Hollý. Po zranění se už na jablonecké lavičce objevili Daniel Souček a útočník Krulich.

Proti Hradci Králové měl do ideálu hodně daleko rekonstruovaný trávník Střelnice. Hráčům oběma týmů míč na nerovném povrchu hodně skákal a stěžoval jeho kontrolu.

Na Střelnici začali lépe hosté, jenž poprvé vedl nový kouč David Horejš. V úvodu ještě Jablonečtí dokázali zablokovat střelu Pilaře, jenže v 5. minutě Hollý neuhlídal po prvním rohovém kopu Hradce hlavičkujícího Spáčila a Votroci se radovali z brzkého vedení – 0:1.

O sedm minut později promáchl v hradeckém vápně stoper Hurtado, po zmatcích v hostující obraně pak trefil útočník Chramosta zřejmě ruku padajícího Kodeše, ale penaltu hlavní rozhodčí nenařídil. Po zásahu VAR nakonec sudí překvapivě signalizoval ofsajd.

Další komplikace pro náš tým přišla po čtvrthodině hry, kdy musel ze hřiště zraněný obránce Polidar, kterého narychlo nahradil Daniel Souček.

Srovnáno mohlo být po půlhodině hry, dobrý balon do běhu dostal Tchanturishvili, míč si připravil dobrým prvním dotykem k zakončení, jenže v tutovce ho skvělým zákrokem vychytal brankář Zadražil! Jablonec ale nepolevoval, o minutu později pálil z úhlu Nebyla, hradecký gólman míč vyrazil, Spáčil při dorážce fauloval Hollého a rozhodčí nařídil penaltu pro Jablonec. Po kontrole VAR si míč postavil na penaltový puntík v 35. minutě útočník Chramosta a chladnokrevně srovnal na 1:1!

Na další šanci se na Střelnici čekalo až do 48. minuty, to zacentroval do soupeřovy šestnáctky Nebyla a dobrý míč bohužel ve vápně promáchl Tchanturishvili. Za další dvě minuty prostrčil Nebyla míč kolmo na Chramostu, jenže ten neprostřelil zblízka brankáře Zadražila! Na hostující branku se valil v tu chvíli útok za útokem. Tchanturishvili zkoušel obstřel na zadní tyč, při kterém se vyznamenal gólman Zadražil. Další brejk táhl sám Chramosta, kličkami se zbavil protivníka a pak přihrál Martincovi, který bohužel mířil jen do míst, kde stál připravený brankář Zadražil. Při dalším pokusu zkoušel technický obstřel Tchanturishvili, jenže míč těsně minul vzdálenější šibenici.

Jablonecký tlak ale záhy překazil souboj stopera Hurtada s Kaštánkem, který sudí Petřík posoudil jinak na hřišti a jinak po rozboru s VAR. Následně bohužel viděl jablonecký stoper Hurtado červenou kartu a domácí dohrávali v deseti.

Jablonec se zatáhl a čekalo ho přes dvacet minut dlouhé oslabení. Třináct minut před koncem vytáhl po hlavičce Čiháka po rohovém kopu skvělou robinzonádu brankář Hanuš! Jablonec se pokusil i o protiútok, při jednom z nich dostal míč proti noze střídající Hübschman, jenže vysoko přestřelil.

Pět minut před koncem Jablonec znovu výrazně podržel brankář Hanuš, to na brankové čáře chytil famózně hlavičku Koubka! I proto si Jablonec s tabulkovým sousedem z Hradce Králové nakonec body rozdělil.


Author Jan Bendl
Sdílet článek