Article image

Gólman Hanuš v závěru vychytal Jablonci bod

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Hradec Králové
1:1
FORTUNA:LIGA, 23. kolo so 2. 3. 2024, 15:00
Reportáž

V závěru zápasu při hře v oslabení byl klíčovou osobou náš gólman Jan Hanuš. Především díky jeho povedeným zákrokům Jablonec udržel remízový stav 1:1 s Hradcem Králové.

Je remíza 1:1 po takovém průběhu zápasu zasloužená?

Asi ano. Do šedesáté minuty jsme hráli a měli velké šance. Kdybychom je dali, tak by ten zápas asi vypadal jinak. Bohužel, pak jsme dostali červenou kartu a ten zápas se rázem změnil. Hradec měl pak více ze hry a měl šance. Z tohoto pohledu je to asi zasloužená remíza.

Jak jsi viděl červenou kartu pro Hurtada?

Přiznám se, že jsem nečekal červenou kartu. Přesně jsem ze svého pohledu ale neviděl, jak to tam bylo. Ale asi ho přišlápl, když to tak viděli i na videu.

Při hře v oslabení sis připsal tři parádní zákroky. Kromě robinzonády jsi zázračně vyškrábl především hlavičku Kučery.

Byl tam centr ze strany. On tu hlavičku umístil fakt dobře, letělo to k tyči. Dělal jsem, co jsem mohl, abych skočil a vyrazil to, což se povedlo. Jsem moc rád, že jsem mohl takto týmu pomoct.

Předchozí zápasy byli z naší strany hodně divoké, ale dnes to byl trochu jiný Jablonec.

Chtěli jsme ty výkony potvrdit doma třemi body, ale bohužel. Šance si dál vytváříme, celkově to není špatné. Ten tým není vůbec špatný, je v něm síla. Cítím z něj takovou energii. Stále si to sedá, věřím že dál budeme takto pokračovat.

Asi vás trápí stav hřiště.

Terén není úplně ideální, je to hodně rozryté. Jednoduché to rozhodně není. Ale když budu hledat pozitiva, tak jsem tu zažil i horší. Člověk to musí brát tak, jak to je a předvést na tom to nejlepší.

Opět se ti bude měnit obranná formace, protože v dalším zápase nebude k dispozici vyloučený Hurtado. Je to problém?

Je samozřejmě lepší, když jsou stopeři stejní. Ale když někdo vypadne, tak se stáhne Marťas (Martinec). Zas takový problém bych v tom neviděl. Kvalitu mají všichni kluci.


Author Jan Bendl
Sdílet článek