Article image

Jablonec veze výhru 1:0 ze Slovácka, rozhodl Štěpánek!

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
0:1
FORTUNA:LIGA, 24. kolo so 9. 3. 2024, 15:00
Reportáž

Ve třetím jarním venkovním utkání už to konečně vyšlo za tři body! Jablonec vyválčil vítězství 1:0 na půdě čtvrtého Slovácka díky brance Štěpánka.

Trenéru Látalovi se postupně rozpadá formace, která byla úspěšná v dosavadním jarním tažení. Na Slovácku našim barvám chyběli vykartovaní Hurtado s Černákem. K tomu se rozrostla i marodka, zdravotní problémy nepustily do zápasu další čtveřici hráčů - Polidara, Pleštila, Martince i Housku. Do základu se tak vrátili Štěpánek, oba Součkové, Kratochvíl a do útoku se vedle Chramosty postavil Drchal. To domácí už po vypršení trestu za červenou kartu mohli využít služeb kapitána Daníčka.

První gólovou příležitost si vypracoval Jablonec. Už ve 4. minutě se Vakho uvolnil na levé straně vápna a posléze adresoval míč na hranici malého vápna, kde Hollý mohl otevřít brankový účet zápasu, jenže v tutovce netrefil dobře míč a ten se i s pomocí teče došoural vedle domácí svatyně. Po následném rohovém kopu hlavičkoval na branku kapitán Kratochvíl, ale na brankové čáře nechal vyniknout jen brankáře Heču. Úvodní desetiminutovku zakončil Chramosta zajímavou kolmicí, zabíhající Hollý si ale píchl míč příliš daleko od nohy.

Domácí poprvé zahrozili po čtvrthodině hry, Reinberkův centr trkl hlavou na branku domácí útočník Cicillia, ale gólman Hanuš byl na zemi včas. V další šanci se natlačil Drchal před domácího obránce, ale jejich kontakt vyhodnotil hlavní arbitr Všetečka k naší nelibosti jako dovolený. Vzápětí však rozhodčí na opačné straně odpískal domácím standardní situaci poblíž rohového praporku a odražený míč napálil do naší sítě matador Petržela. Jenže domácí se z branky radovali předčasně, VAR vzápětí branku zrušil pro ofsajd Reinberka.

Další zajímavý moment se odehrál před domácí svatyní, Jablonec předvedl dobré napadání a donutil brankáře Heču vyběhnout mimo pokutové území, ale nastřelený Chramosta ani jeho spoluhráči nedokázali dostat míč do opuštěné branky. Ve 43. minutě měl Jablonec výhodu standardní situace z dvaceti metrů, Nebyla z ní překvapil všechny přímou střelou do šibenice, jenže Heča dokázal míč vytěsnit na roh!

O přestávce udělal kouč Látal jednu změnu, Chramostu nahradil Kanakimana Bienvenue. Po šesti minutách hry našel v našem vápně Petržela volného Sinyavskyho, tomu ale stačil do střely skočit Filip Souček. Pak vyzkoušel střelou před vápnem připravenost našeho gólmana Hanuše sám matador Petržela, ale na našeho strážce branky si nepřišel.

V 61. minutě ale udeřilo na opačné straně hřiště, Vakho uvolnil na levé straně vápna Kanakimanu, ten přihrávkou našel na zadní tyči zavírajícího Štěpánka, který vystřelil Jablonci vedení – 0:1!

Slovácko reagovalo hned dvojím střídáním. Havlíkův pokus z trestného kopu ale přeletěl Hanušovo břevno a se skákavým pokusem střídajícího Kima si poradil Hanuš. Minuty přibývaly a Jablonec nepouštěl soupeře do větších šancí. Až tři minuty před koncem poslal Kim střelu vedle naší tyče. Jablonec už těsný náskok udržel a ze Slovácka veze tři body!


Author Jan Bendl
Sdílet článek