Article image

Mužstvo zaslouží pochvalu, ti co nastoupili, překvapili, chválil Látal

Jablonecký kouč Radoslav Látal měl před zápasem na Slovácku velké starosti se skládáním sestavy, z které mu vypadlo hodně hráčů kvůli disciplinárním trestům, nemocem a zranění. Ti co nastoupili, předvedli solidní výkon okořeněný třemi body.

Domácí lodivod Martin Svědík byl výkonem svého mužstva proti Jablonci zklamán. „Do utkání jsme nevstoupili dobře. První poločas byl Jablonec aktivnější a měl odražené balony. My jsme ztráceli balony a prohrávali osobní souboje. Jablonec hrál jednoduše a účelně. Soupeř už v té době mohl dohrát gólově dvě tři situace. Ve středové řadě jsme měli velké rezervy. Naráželi jsme i na dobrý presink soupeře. Souvislý tlak kombinací nebo centry jsme si prostě nevytvořili,“ litoval kouč Slovácka a pokračoval hodnocením druhé půle. „Druhý poločas jsme si řekli, že musíme aktivně pracovat na ofenzivě. Ale to se nestalo. Zlepšili jsme se v tom, že jsme soupeře nepouštěli do rychlých brejků. Z jedné střely Jablonce jsme inkasovali, bylo to po nezodpovědnosti. Pak už tam byla jen křeč. Zápasu z naší strany chyběly větší emoce. Z naší strany tam byly velmi špatné pasáže. Mrzí mě, jak to dopadlo, je to i moje zodpovědnost. Po takto špatném výkonu nemůžeme myslet na body. Lidi, kteří tu chodí na fotbal si nezaslouží, abychom předvedli takto bezkrevný výkon,“ řekl k zápasu Svědík.

Naopak jablonecký kouč Radoslav Látal si na Slovácku užíval druhé venkovní vítězství našich barev, neboť před zápasem řešil velké problémy se sestavou. „Přijeli jsme sem ve velmi špatném stavu, chybělo nám hned několik hráčů základní sestavy. Těsně před odjezdem nám z toho vypadl ještě Martinec. Museli jsme to celé překopat a pozměnit. Dnes je velice pozitivní to, co jsme tu předvedli. Moje mužstvo zaslouží pochvalu, protože pracovalo poctivě celých devadesát minut. Defenzíva pracovala velmi dobře. Jediné, co mně tam chybělo, byla lepší přechodová fáze, lepší finálka. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě,“ liboval si Látal.

Stav jabloneckého kádru nebyl dobrý. „Houska byl nemocný, Pleštil je dlouhodobě zraněný. Vykartovaní byli Hurtado a Černák. Stopera jsme vyřešili variantou s Filipem Součkem, který to hrával kdysi v Brně, vsadili jsme tam na zkušenost před Karbanem z B-týmu. Jinou variantu jsme snad ani neměli. Ti co dnes nastoupili, mě velmi mile překvapili,“ chválil náš lodivod.

Jablonec na jaře dvě utkání na venkovních stadionech ztratil v samém závěru, do třetice to už ale vyšlo za tři body. „Do dneška nemůžu skousnout hlavně ten Liberec. Snažili jsme se tu organizaci hry v závěru zklidnit Tomášem Hübschmanem. Myšlenky na ztráty bodů v závěru, ale samozřejmě přišly,“ přiznal na závěr tiskové konference spokojený Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek