Article image

Snad bude trenér spokojenej, culil se David Štěpánek

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
0:1
FORTUNA:LIGA, 24. kolo so 9. 3. 2024, 15:00
Reportáž

Ve třetím jarním utkání už Jablonec dokázal naplno bodovat na venkovním hřišti, kde mu předtím body vždy v závěru utekly. O naší výhře rozhodl obránce David Štěpánek, po kterém trenér Látal chce, aby se více zapojoval do ofenzívy mužstva.

Dvakrát jsme na jaře byli blízko úspěchu, ale vždy jsme zkazili samotný závěr. Vyšlo to až dnes na Slovácku. Byly ve vás ke konci zápasu nějaké obavy?

Kolem té sedmdesáté minuty jsem si říkal, hlavně ať to nedopadne jak se Slávií nebo v Liberci. Ale věřil jsem tomu. Slovácko jsme za celý zápas do nějakých vyložených šancí nepouštěli. Věřil jsem, že to vzadu nějak uskáčeme a to se i naštěstí povedlo.

Slovácko gól dalo, ale sudí ho po intervenci VAR odvolal. Jak vám v tu chvíli bylo?

No, to byla taková jediná jejich větší šance, kdy jsme si to nepohlídali. Byl tam roh a odražený balon u kterého jsme zaspali. Za mě osobně říkám, že jsem vůbec nevěděl, že by tam mohl být ofsajd. Úplně jsem to ale neviděl, jen vím, že to Milan Petržela krásně trefil.

Pojďme k rozhodujícímu momentu zápasu a tvojí brance. Je to nacvičená akce, máš takto zavírat zadní tyč?

Trenér mi hodně vyčítá, že se málo tlačím do ofenzívy. Dneska jsem ho poslech a ono to takhle hezky vyšlo. Snad bude tentokrát trenér spokojenej.

Jaké byly souboje s urostlými hráči soupeře?

Bylo to hrozně těžký. Mají tam obrovské hráče se sílou. Ale my jsme se na to připravovali celý týden a nakonec jsme to zvládli velmi dobře.

Do zápasu jsme šli v hodně pozměněné sestavě. Jaké to je pro vás v obraně, když prakticky každý zápas nastupujete v jiném složení?

Musím říct, že nějaký velký problém to není. Na tréninku se vídáme prakticky každý den a víme každý o každém, jak hraje a jak se na hřišti pohybuje. Žádný problém bych v tom neviděl. Dneska na stoperu byl Filip Souček, on tam někdy hraje i v tréninku. Věřil jsem, že to zvládneme.

Konečně jsme se vyhrabali do prostřední skupiny tabulky, předpokládám, že je to váš jarní cíl.

Máte pravdu, je to náš cíl. Do konce základní části zbývá ještě šestá zápasů. My už se musíme soustředit na příští týden na Plzeň. Půjdeme zápas od zápasu a cílem bude, udržet se v té prostřední skupině.


Author Jan Bendl
Sdílet článek