Article image

V jarní domácí premiéře přehrál Jablonec B rezervu Pardubic 2:1

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Pardubice
2:1
FORTUNA ČFL B, 17. kolo so 9. 3. 2024, 10:00
Reportáž

První jarní domácí utkání ČFL odehrála naše rezerva ještě na umělé trávě. V areálu ZŠ Mozartova však padaly góly až po změně stran a náš B-tým se radoval z výhry 2:1. O naše branky se postarali Ritter a Velich.

Do utkání vstupovala naše rezerva se změnami v obraně, neboť Karban cestoval s A-týmem na Slovácko a zkušený Vošahlík nebyl stoprocentně fit. Přesto fungovala jablonecká defenzíva v zápase poměrně dobře. Po opatrnějším začátku začali domácí zvyšovat tempo hry. Především krajní obránci dělali Pardubicím značné problémy. Agilní Werani se zjevil v dobré šanci, škoda jen, že přestřelil soupeřovu branku. Z pravé strany posílal do vápna soupeře jeden centr za druhým aktivní Malý, jenže vždy scházela větší přesnost.

Po bezbrankovém průběhu první půle nabádal náš kouč Vomáčka své svěřence v poločasové pauze, že pokud budou pokračovat ve stejné aktivitě, branek se dočkají. A bylo to tak.

V 55. minutě kopali Jablonečtí rohový kop, po kterém vznikly zmatky v pardubické šestnáctce, jeden z hostujících hráčů míč odkopl přesně k nohám Rittera, který uplatnil svůj důraz a zblízka otevřel brankový účet zápasu – 1:0!

O deset minut později na hřišti plály emoce, protože se domácí dožadovali odpískání penalty. Místo toho rozhodčí vyhodnotil situaci jinak a nechal pokračovat ve hře a z následného brejku nekrytý Miláček prostřelil na opačné straně hřiště našeho brankáře Kotlína a srovnal na 1:1. Rozhořčení na jablonecké lavičce bylo v tu chvíli veliké.

Jenže Pardubice se z vedení radovaly pouhou minutu. Domácí zakombinovali před soupeřovou šestnáctkou a z hranice vápna se trefil přesně k pravé tyči útočník Velich – 2:1!

Od 70. minutě byli pod tlakem více Jablonečtí. Hra už ale ztratila potřebné parametry a zápas se nakonec bez větších šancí dohrál do našeho vítězství 2:1.

Další sobotu se Vomáčkův tým představí v Živanicích.

FK Jablonec B – FK Pardubice B 2:1 (0:0)

Branky: 55. Ritter, 66. Velich – 65. Miláček

Sestava FK Jablonec B: Kotlín - Werani, Diviš, Hušek, Malý – Gaši (90. Hanzlíček), Kubín T., Ritter, Breda (83. Nykrín) - Velich, Kubát (65. Svoboda)


Author Jan Bendl
Sdílet článek