Article image

Impozantní vstup U17 do jarní části s výhrou 9:1

Impozantní vstup do zápasu s Viktorkou Žižkova měl mladší dorost FA Jablonec, když v 7. minutě vedl 3:0. Skóre pak utěšeně narůstalo, ale ke kýžené desítce i přes další šance nedorazilo.

Ve 3. minutě unikl Kostka a skóre zápasu střelou po zemi otevřel. Za tři minuty Jodas u pravé tyče usměrnil míč do branky z přihrávky Sirůčka zprava. A v další minutě zakončil Qualizza rychlou akci pravou stranou třetí brankou v domácí síti. Domácí se k brance hostů dostali ve 12. minutě a střela Červenky zpoza vápna po zemi těsně minula levou tyč. Ve 23. minutě se podařilo uniknout Strakovi a Hnyk jeho ránu nohou odrazil. Ve 28. minutě Qualizza nacentroval míč zprava do vápna, kde Kostka pálil do břevna. V 36. minutě zvýšil na 4:0 pro jablonecké Velechovský, který tak zakončil akci Jodase a Qualizzy. Další Qualizzovu přihrávku využil ve 41. minutě na malém vápně Kostka – 0:5. V poslední minutě první půle zachraňoval za překonaným Hnykem z prázdné branky Vrabec.

Domácí Průša se ve 48. minutě ocitl v šanci, kterou mu však Hnyk zmařil. V 52. minutě dlouhý trestný kop Ondráčka našel ve vápně hlavu Velechovského – 0:6. V 57. minutě zahráli domácí špatnou malou domů, ale jablonečtí nepřímý kop nevyužili. V 71. minutě Jodasův rohový kop zleva Velechovský hlavu usměrnil posedmé do domácí sítě. Pak byl dvakrát úspěšný Kostka. V 82. minutě unikl a bylo to 0:8. A v další minutě obehrál vyběhnutého domácího brankáře a z dálky dal na 0:9. V 87. minutě měl na kopačce desátý gól Kaněra, ale domácí gólman byl proti. Minutu před koncem po nedorozumění jabloneckých vsítil čestný úspěch domácích Kubečka.

FA Jablonec – Viktoria Žižkov 9:1 (5:0)

Sestava FA Jablonec: Hnyk – Ondráček. Vrabec, Růta – Sirůček F., Qualizza (79.Pošmourný), Hanč, Jodas (79.Kaněra), Rejnart (65.Kuhn) – Kostka, Velechovský

Branky: 3., 41.,82. a 83.Kostka, 36., 52. a 71.Velechovský, 6.Jodas, 7.Qualizza



Author Redakce
Sdílet článek