Article image

U19 navázala na domácí výhru a zvítězila nad Viktorkou Žižkov 3:1!

Jablonecký starší dorost navázal v utkání 21.kola České ligy na domácí výhru, když v Praze zvítězil nad Viktorkou Žižkov 3:1 (1:0).

Po úvodní půlhodince měli jablonečtí první možnost z trestného kopu, který Bjačkovi soupeři odrazili. Ve 34. minutě Kubínovu ránu z dálky lapil domácí gólman. Žižkov měl příležitost ohrozit jabloneckou branku v 36. minutě také z trestného kopu, ale střelu Wesolowského odrazila zeď. Další trestný kop ve 41. minutě Kubína tečovali domácí mimo branku. Minutu před půlí už byl Kubín úspěšný, když zahrával trestňák od levé postranní čáry a míč obloukem skončil v levém růžku domácí branky – 0:1.

Ve 49. minutě po rohovém kopu domácích pálil prudce Pešek a Bureš míč jen vyrazil. V 51. minutě rozehrávač trestných kopů Kubín poslal míč od středového kruhu do vápna domácích, kde se k odraženému míč dostal Krulich – 0:2. V 70. minutě Čada fauloval ve vápně a nařízený pokutový kop proměnil Rulf – 1:2. Zápas se pak dostal do větších obrátek díky snaze domácích vyrovnat stav. Šance byly na obou stranách. Krulich a po něm Novotný pálili nad těsně nad branku. Na druhé straně domácí Pešek a Čech mířili vedle tyčí. V 86. minutě po akci Melky a Malého levou stranou a centru před branku Krulich pohotově umístil míč do branky – 1:3.

FA Jablonec – Viktoria Žižkov 3:1 (1:0)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Špringl, Svatý K., Bjaček, Matoušek – Novotný – Čada (88.Sirůček), Kubín M., Krulich, Melka – Malý (90+2.Vopat)

Branky: 51.a 86.Krulich, 44.Kubín

ŽK: 25.Čada, 42.Kubín, 77.Novotný, 83.Bjaček


Author Redakce
Sdílet článek