Article image

Látal: Dokud neodstraníme individuální chyby, nikam se neposuneme

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Viktoria Plzeň
1:2
FORTUNA:LIGA, 25. kolo ne 17. 3. 2024, 15:00
Reportáž

Trenér Jablonce Radoslav Látal znovu poukázal na individuální chyby, které srážejí výkony Jablonce v jarní části. V zápase s Plzní se jich dopustili Drchal a vyloučený Polidar. Co vše zaznělo na pozápasových tiskových konferencí trenérů Jablonce a Plzně?

Lodivod Viktorie Miroslav Koubek měl radost z úspěšného týdne, který jeho tým korunoval vítězstvím v Jablonci. „Výhra se nerodila vůbec lehce, tady to nikdy pro nikoho nebylo lehké, ať je Jablonec kdekoliv v tabulce. Museli jsme hodně přemýšlet, jak k tomu zápasu přistoupit, jak personálně, tak i po regenerační stránce. Chtěli jsme dostat do sestavy co nejvíce čerstvé krve. Bylo důležité se do těch hráčů trefit a vymyslet strategii. Na těžkém terénu Jablonec praktikuje hodně dlouhé náběhy a prodloužení přes Martince. My jsme to chtěli co nejvíce zjednodušit. V zachytávání náběhů jsme udělali jednu chybu a hned jsme z toho inkasovali, když Honza Chramosta nekompromisně vyrovnal. Rozhodlo až vyloučení, příchod Vydry a jeho dravost, která se o to postarala. V tu chvíli jsme byli zkoprnění a červená karta nás dostala zpátky do hry a my jsme dokázali přesilovku využít. Rozhodl útočník Chorý, který je pro nás mimořádně důležitý hráč. Řekli jsme si, že dnes do toho dáme poslední zbytek sil, co máme. Klobouk dolů přes některými, kteří ve čtvrtek odběhali patnáct i víc kilometrů,“ liboval si kouč Viktorie.

Trenér Jablonce Radoslav Látal opět hráčům vyčítal individuální chyby, díky kterým Jablonec poztrácel na jaře už několik bodů. „Další náš typický zápas, uděláme dvě chyby, soupeř je potrestá a my jsme bez bodu. První poločas byl vyrovnaný, byla to spíš taková kopaná na tom našem terénu. Udělali jsme chybu, kde Drchal dělá zbytečně kličku u autové čáry a my z toho dostaneme branku. Pak to bylo nahoru dolů a jen nějaké pološance. Spoléhali jsme na to, že Viktorka může odejít. Ale musím smeknout před nimi, je vidět, že jsou po fyzické stránce perfektně nachystaní. Nám vyšel tah s Honzou Chramostou, který tam vlétl a vyrovnal. Měli jsme šance a byli v tlaku. Jenže my vyrobíme červenou kartu, kterou takový soupeř, jakým Viktoria je, dokáže využít,“ hodnotil vývoj zápasu kouč Jablonce. „Jinak to byl vyrovnaný zápas, v kterém každá chyba rozhoduje. Dokud ty individuální chyby neodstraníme, tak se nikam neposuneme. Takhle jsme přišli v Liberci o dva body a dneska si troufnu říct, že o jeden taky,“ litoval bodové ztráty Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek