Article image

U19 pokračuje na vítězné vlně

Starší dorost Jablonec získal na půdě v Mladé Boleslavi tři body za výhru 1:0 na B týmem místního FK. Jablonec byl prakticky po celý zápas herně lepším celkem, a i přes řadu brankových příležitostí využil jen jedinou ke skórování.

Už ve 2. minutě pálil po zemi Novotný a meruna proletěla vedle pravé tyče mimo. Ve 12. minutě Vopatovu ránu zpoza vápna domácí gólman jen vyrazil. Ve 27. minutě našel centr Čady z pravé strany na malém vápně Weraniho, který však svou šanci nevyužil. Za dvě minuty Werani z levé strany trefil levou tyč. Až v 37. minutě domácí zahrozili střelou po zemi, ale Kotlína nezaskočili. Další střely Vopata a Kubína opět nenašly cíl v síti boleslavské branky. Ve 40. a v 41. minutě domácí brankář uspěl proti střelám Čady i Vopata. V závěru první půle mohl uspět domácí Naďo, ale míč mu byl odražen. V 50. minutě Kubínův míč našel ve vápně hlavu Melky, ten však branku minul. V 59. minutě další Kubínův míč napálil Vopat těsně mimo. V 66. minutě pronikl Werani zleva do vápna a jeho přihrávku umístil Malý do branky – 0:1. S blížícím se závěrem utkání se domácí vrhli do útoku a měli i šance. V 79. minutě střelu Vokouna z brankové čáry odkopl Karel Svatý. V 86. minutě Vokoun v nadějné šanci u pravé tyče naštěstí neuspěl. V 88. minutě mohl dát Sirůček pojistku, ale sám proti domácímu brankáři nebyl úspěšný.

FA Jablonec U19 - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Sestava FA Jablonec U19: Kotlín – Špringl, Svatý K., Bjaček, Werani – Novotný – Čada (83.Matoušek), Kubín M., Vopat (90+2.Nguyen), Melka – Malý (83.Sirůček)

Branka: 66.Malý

ŽK: 63.Novotný, 72.Werani, 84.Kubín M.


Author Redakce
Sdílet článek