Article image

U19 zaslouženě porazila soupeře z Chrudimi 6:2!

Starší dorost FA Jablonec v utkání 26. kola České ligy přesvědčivě a zaslouženě porazil obávaný celek MFK Chrudim 6:2 (4:1). Jablonec v prvním poločase hrál výborně, soupeře přehrával a svůj výkon ozdobil čtyřmi góly.

Přesto, že domácí od úvodu byli lepším týmem, první gólové zakončení přišlo až ve 25. minutě. Kubín nacentroval míč zleva na zadní tyč, kde ho Čada hlavou usměrnil do sítě. V 31. minutě Kubínův trestný kop z levé strany našel na zadní tyči tentokrát hlavu Malého – 2:0. Hosté se k domácí brance dostali až v 37. minutě, ale střelu Pilaře Kotlín zneškodnil. V 39. minutě se z nahrávače Kubína stal střelec, když Malý vyšel vítězně ze souboje se soupeřem, posunul míč před branku volnému Kubínovi – 3:0. Ve 42. minutě využili hosté nepozornosti jabloneckých zadáků a podařilo se jim Daleckým snížit na 3:1. V první nastavené minutě první půle unikl Malý a střelou po zemi nedal gólmanovi hostí šanci – 4:1. A v další minutě v šanci opět Malý, ale jeho střela z pravé strany se jen otřela o zadní tyč. V 66. minutě důsledné napadání soupeřovy rozehrávky přineslo úspěch v podobě zisku míče Kubínem, který posunul mičudu do vápna volnému Malému – 5:1. V 68. minutě rána po zemi Kubína je těsně minula pravou tyč chrudimské branky. V 72. minutě přišla slabounká chvilka nepozornosti domácích, kterou gólem potrestal Hromek. Prakticky z rozehrávky se k míči na malém vápně dostal Kubín, který k údivu všech branku přestřelil. Na druhé straně v 74. minutě nevyužili hosté možnost, když Kohout u levé tyče zamířil hlavou těsně mimo. V 80. minutě Čada využil další chybnou rozehrávku soupeřů a po zemi upravil skóre na 6:2.

FA Jablonec U19 – MFK Chrudim 6:2 (4:1)

Sestava U19: Kotlín – Špringl, Svatý K., Bjaček, Matoušek – Novotný – Čada, Kubín M. (82.Koňák), Vopat (85.Nguyen), Melka (72.Werani) – Malý (82.Sirůček)

Branky: 31., 45+2. a 66.Malý, 25. a 81.Čada, 39.Kubín M.

ŽK: 78.Malý


Author Redakce
Sdílet článek