Article image

Zápas o šest bodů, Jablonec jde v sobotu na Zlín!

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
0:0
FORTUNA:LIGA, 29. kolo so 20. 4. 2024, 15:00
Reportáž

Na Střelnici půjde v sobotu odpoledne o takzvaných šest bodů. Jablonec potřebuje v přímém záchranářském duelu dvě kola před koncem základní části porazit čtrnáctý Zlín. Důležitý zápas má výkop v 15 hodin!

O posledních šest možných bodů se hraje ve zbývajících dvou kolech základní části FORTUNA:LIGY. Už nyní je ale jasné, že sobotní soupeři Jablonec a Zlín zůstanou ve spodní tabulce o záchranu a v nadstavbové části se spolu utkají znovu. Před startem nadstavby se řeší bodový polštář i výhodnější domácí los pro lépe postavené týmy.

Zlín aktuálně okupuje čtrnáctou příčku, která by na konci celého ročníku znamenala baráž s druholigovým celkem. Ševci se na podzim rozloučili s trenérem Vrbou a pod novým trenérem Červenkou se dokázali postupně přiblížit konkurentům v tabulce. Z posledních pěti zápasů prohráli pouze v Mladé Boleslavi (2:3), kde rozhodující úder inkasovali až v páté minutě nastavení. Paradoxem však zůstává, že tým, který bude v lize bojovat o sestup, je v pohárové soutěži MOL Cup už v semifinále soutěže. Už příští týden ho čeká souboj s Plzní o samotné finále poháru.

Severočeský Jablonec zažívá aktuálně mizerné období, prohrál posledních pět soutěžních zápasů a tabulkou se nebezpečně propadá. „Začátek jara byl dobrý, ale pak to spadlo, neměli jsme rychlost a vypadalo to jako při zápase v Olomouci. Po každém duelu si děláme analýzu. Jedna věc je rozbor s hráči a druhá je pak práce na hřišti. Něco můžeme připravovat, ale jakmile tam není rychlost a soubojovost, potom padá náš výkon,“ bilancuje Radoslav Látal.

Jablonec a Zlín aktuálně v tabulce dělí čtyři ligové body, v sobotu tak na Střelnici půjde o hodně. „Je to pro nás důležitý zápas, to vnímáme všichni. Je to zápas takzvaně o šest bodů. Blíží se konec základní části, každé body budou rozhodovat. Máme dva domácí zápasy a potřebovali bychom alespoň čtyři body udělat. Uvidíme, jak se nám to všechno v kádru uzdraví a v sobotu půjdeme zvítězit,“ velí jablonecký kouč.

Pohled do statistik vzájemných zápasů Jablonce se Zlínem hovoří jasně ve prospěch severočeského týmu. Ševci v lize na Jablonec nevyzráli v posledních jedenácti vzájemných ligových zápasech, na Střelnici navíc nevyhráli dlouhých šestnáct let. Celkově ze všech odehraných zápasů 17 vyznělo tříbodově pro Jablonec, 16 zápasů skončilo remízou a jen 4 duely ovládl Zlín. Podzimní souboj na Letné skočil remízou 1:1.


Utkání začíná v sobotu 20. dubna od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Všetečka Jan - Hrabovský Jakub, Váňa Jan

Delegát: Chytil Ivo, Hrinko Martin

VAR: Szikszay Ladislav

AVAR: Ratajová Lucie


Author Jan Bendl
Sdílet článek