Article image

Haiderson Hurtado může o víkendu nastoupit!

Stoper Haiderson Hurtado již bude k dispozici pro sobotní zápas proti FC Zlín! Disciplinární komise vyhověla žádosti FK Jablonec o prominutí zbytku osmizápasového trerstu.

Stoper Haiderson Hurtado byl vyloučen v domácím utkání proti Hradci Králové po faulu na hráče soupeře Kaštánka. Uviděl po konzultaci s VAR od hlavního sudího červenou kartu a hráč soupeře musel se zraněním střídat. Následný verdikt disciplinární komise bylo zastavení činnosti na 8 zápasů s ohledem na okolnosti se zdravotním stavem faulovaného hráče.

Jablonec po uplynutí větší části trestu (6 zápasů) zažádal o prominutí zbytku zápasů. Této žádosti členové Disciplinární komise LFA, i s ohledem na pozitivní zprávy z Hradce Králové o zlepšeném zdravotním stavu Daniela Kaštánka, na svém čtvrtečním zasedání vyhověli. Haiderson Hurtado tak bude trenérům k dispozici pro nadcházející zápas se Zlínem.

"Hurtado si odpykal větší část trestu a je si vědom, co jeho zákrok způsobil, byť nebyl vedený s úmyslem soupeře zranit. Je rád, že se zdravotní stav Kaštánka zlepšuje. Co se stalo ho velmi mrzí. S Hurtadem jsme o této situaci několikrát mluvili a věříme, že bude v některých momentech opatrnější, ale je to hráč, který nechce nic vypustit. Jsme rádi, že Disciplinární komise vyhověla naší žádosti a poděkovat se sluší také Hradci Králové za součinnost v tomto několikatýdenním období," komentuje rozhodnutí Disciplinární komise o prominutí zbytku trestu mluvčí klubu Martin Bergman.


Author Redakce
Sdílet článek