Article image

Hanyho podpoříme, jsme jeden tým, slíbil Polidar

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:1
FORTUNA:LIGA, 30. kolo ne 28. 4. 2024, 15:00
Reportáž

Až v posledním kole základní části se Matěj Polidar dočkal první branky v letošní sezoně. Přitom loni se trefil hned sedmkrát. Jeho hezký gól však na tři body nestačil kvůli minele brankáře Hanuše.

Gratulace ke gólu, který ale bohužel na tři body nestačil.

Děkuju za gratulace, ale gól bych vyměnil za vítězství. Je to zklamání. Body potřebujeme a jen jeden je málo.

Mrzí to i proto, že jsme byli po většinu zápasu lepší?

Vedeme 1:0 a běží 89. minuta. Zkušené mužstvo jsi tohle musí pohlídat. Nevyhráli jsme několik zápasů v řadě, asi to máme v hlavě. Pak to takhle dopadá.

Můžeš popsat tvůj gól, dával jsi to ve skluzu?

Popravdě vůbec nemám tušení. Viděl jsem tam díru a viděl jsem, že Černys (Černák) má balon u nohy. Skvěle mě tam našel. Periferně jsem viděl, že gólman Boleslavi vybíhá. Proto jsem to zkoušel dát přes něj a naštěstí to tam padlo.

Loni jsi měl sedm tref, letos teprve první gól. Bylo to dlouhé čekání?

Bylo. Hrál jsem doteď stopera, takže jsem se moc dopředu nedostával. Minulý rok jsem hrál výš. Asi to je tím. Doufám že dnešní gól to i někomu ukázal.

Dnes jsi měl ofenzivnější úkoly než jiné zápasy?

Dneska jsem byl víc nahoře. Baví mě to tam víc, víc si tam i věřím. Doufám, že tam budu hrát častěji, vždycky jsem tam hrál. Byl jsem dnes klasická desítka, střídal jsem se tam s Marťasem (Martincem).

Jak jsi viděl situaci u nešťastného vyrovnání?

Těžko to takhle popisovat. Hany (brankář Hanuš) dostal balon, dal si to dobře na pravou. Čekal jsem výkop. On to ale zkoušel rozehrát a bohužel trefil jejich útočníka do nohy, ke kterému se to se štěstím odrazilo a dal to do brány. Hanymu to nemáme za zlé. Každý udělá chybu. Body potřebujeme, ale tohle nás sráží.

Brankář Honza Hanuš dnes navíc slaví 36. narozeniny. Není vám ho až líto, po tom, co se v závěru stalo?

My mu to nemáme za zlý. Zkoušel rozehrát. Říkáme mu, ať to spíš nekope. Každej udělá v životě chybu. Hanyho podpoříme. Jsme jeden tým a musíme makat dál.

Podle pohybu na trávě se zdá, že terén na Střelnici není ideální. Jaký byl?

Na jablonecké podmínky jsi myslím, že je dobrý. Znáte, jak to tu je. Ze začátku jara to bylo horší, ale už se to zvedá. Za mě dobrý.

Bude skupina o záchranu hodně o psychice?

Párkrát jsem jí hrál. Vím, jaké to tam je. Baráži se chceme vyhnout. Jsou to zápasy na krev.

Výhodou bude, že budeme hrát z pěti kol třikrát doma.

Určitě. Doma máme podporu fanoušků, oni za námi jezdí ale i ven. Doma je doma a my se budeme snažit udělat všechno proto, abychom to zvládli.


Author Jan Bendl
Sdílet článek