Article image

Startuje nadstavba Skupiny o záchranu. Na Střelnici v sobotu Karviná!

Team logo Team logo
FK Jablonec MFK Karviná
3:2
FORTUNA:LIGA skupina o záchranu, 1. kolo so 4. 5. 2024, 15:00
Reportáž

Finále FORTUNA:LIGY startuje pětikolovou nadstavbou, v které bude náš Jablonec bojovat o prvoligovou příslušnost ve Skupině o záchranu. V prvním kole hostíme v domácím prostředí Karvinou.

Slezané vstali z mrtvých a těsně před skončením základní části soutěže zmizeli z poslední příčky tabulky! Dopomohla jim k tomu těsná výhra 1:0 na půdě taktéž ohroženého Zlína, kterou vystřelil útočník Regáli. V součtu posledních ligových zápasů karvinští fotbalisté neprohráli už ve čtyřech ligových kolech, po remízách brali i s favorizovanými celky Baníku Ostrava či Viktorie Plzeň! „Povedlo se nám vyhrát ve Zlíně, ale cesta k záchraně bude ještě dlouhá. Do závěrečných kol tak jdeme s psychickou vzpruhou,“ těší karvinského asistenta Bielana.

Oba letošní ligové souboje mezi Jabloncem a Karvinou skončily dělbou bodů, v Karviné 1:1 a v Jablonci 0:0. V sobotním 16. vzájemném duelu půjde o hodně. „Jablonec má skvělé hráče s ligovými zkušenostmi. Do spodní tabulky nepatří. Na Střelnici si asi mysleli, že budou hrát někde uprostřed tabulky. V některých zápasech ale poztráceli zbytečně body a neměli ani štěstí,“ říká na naši adresu karvinský asistent. Na Střelnici ale hodlá přivést nabuzený tým. „Teď to bude na krev. Můžu slíbit, že naši kluci nechají na hřišti absolutní maximum. Budou hrát srdcem a nasazení bude možná ještě větší než ve Zlíně. Rádi bychom si odvezli nějaký ten bodík,“ přeje si Bielan.

Jablonec si šestizápasovou ligovou šňůrou bez vítězství zkomplikoval závěr sezony. Ve 30. kole mohl náš tým odskočit pronásledovatelům, jenže chyba brankáře Hanuše v závěru zápasu s Mladou Boleslaví nás stála další dva cenné dva body. V nadstavbě tak bude Jablonec hájit šestibodový náskok na posledního a pět plusových bodů na první barážovou příčku. V prvním kole nadstavby bude trenér Jablonec postrádat kromě řady marodů také dva distancované hráče za žluté karty, a to brankáře Hanuše i záložníka Kratochvíla. Výhodou však podle asistenta Tomáše Čížka může být start v domácím prostředí. Výhoda je domácí prostředí vždycky, ale tyhle zápasy o záchranu jsou vždycky složité, o hlavách. Bude důležité pokrýt brejkové hráče Karviné a nenechat je hrát, protože oni budou hrát ze zabezpečené obrany. Pod novým trenérem změnili hodně rozestavení, hrají hodně z defenzivy, hodně brejků a myslím si, že z toho budou vycházet i tady,” říká před úvodním zápasem v nadstavbě Tomáš Čížek.

Závěr základní části FORTUNA:LIGY nebyl pro Jablonec šťastným a ve 30. kole jsme přišli o výhru v posledních vteřinách zápasu. To je teď všechno pryč a začínáme úplně jinou soutěž! Tak tohle je jednoznačně už pryč, tam nebylo ani co si k tomu říkat, takže všichni víme, jaká je situace a všichni jí chápeme. Teď se budeme snažit dělat všechno pro to, abychom z toho boje co nejdřív vyskočili,” vysvětluje Tomáš Čížek.


Utkání začíná v sobotu 4. května od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Machálek - Antoníček, Žurovec (Batík)

VAR: Kocourek

AVAR: Mokrusch


Author Jan Bendl
Sdílet článek