Article image

Michal Beran přestupuje do Jablonce!

Záložník Michal Beran se stává hráčem FK Jablonec! Třiadvacetiletý středopolař naposledy působil v Bohemians Praha 1905 na hostování ze Slavie Praha. V Jablonci podepsal tříletý kontrakt

"Je to obrovská výzva a moc se na to těším. Těším se i na realizační tým, protože některé trenéry tam znám, láká mě spolupráce s nimi. To, že jsem podepsal smlouvu a jsem kmenový hráč Jablonce, kde se doufám prosadím a budu hrávat, je pro mě super. Cítím, že Jablonec měl o mě velký zájem. Moc se na spolupráci těším," říká třiadvacetiletý Michal Beran, který bude v Jablonci nosit dres s číslem 6.

Michal Beran se v lize pohybuje už pět sezón, a tak nejde do neznámého prostředí. Některé kluky v kabině zná i jako bývalé spoluhráče. "Dobře znám Puškyho, protože jde taky z Bohemky, pak Suka (Daniel Souček), ale i další kluky. Určitě to není tak, že jdu někam, kde nikoho neznám. Hodně kluků znám, ať už jako soupeře, nebo z reprezentačních srazů," vyjmenovává Michal Beran.

Ve čtvrtek se Michal Beran poprvé ukázal v Jablonci už ne jako soupeř a pomalu poznává tu správnou stranu kabiny, ale i celý klub a jeho prostředí. "První dojmy jsou super. Vážně jsem nečekal, že klub takhle funguje a je takový rodinný. Byl jsem tu vždycky jako soupeř, ale jsem moc příjemně překvapený. Moc se mi tu líbí a těším se, až to začne a budu zase hrát. Je tu příjemné a takové rodinné prostředí," dodává Michal Beran, který v Jablonci podepsal smlouvu do roku 2027.

Svou fotbalovou kariéru načal v osmi letech na Slovácku. Už v dorostu se přestěhoval do pražské Slavie, následně se objevil na Bohemians. V létě 2018 přestoupil do Liberce, kde se už po roce pobytu dokázal prosadit do ligového A týmu. Pod Ještědem si připsal ligový debut i gól. Pohyblivého záložníka si brzy znovu všimla Slavia, která si hráče koupila zpět, nabídla mu čtyřletou smlouvu a v Liberci ho nechala na hostování. Beran si v dresu Liberce poprvé vyzkoušel i zápasy na evropské scéně. Celek z Edenu si v jarní části už Berana stáhl do svého kádru, v jejím dresu naskakoval do zápasů především z lavičky a pomohl Slavii vybojovat double. Od léta 2021 ho Slavia pustila na dvě hostování, nejdříve do Pardubic a následně do Bohemky.

Šikovný střední záložník vyniká dobrým pohybem, čtením hry i driblingem. V lize odehrál už pět sezon, v kterých nastoupil k 110 ligovým zápasům. V nich zaznamenal dvě branky, poslední z nich vstřelil letos na jaře našemu Jablonci na Bohemians, když se trefil krásnou střelou před vápnem do horního růžku.


Profil Michala Berana

Post: záložník

Narozen: 22. 8. 2000

Výška: 170 cm

Váha: 62 kg

Preferovaná noha: pravá

Zápasy/góly/asistence v lize: 110/2/8


Author Redakce
Sdílet článek