Article image

Jan Chramosta trpělivě pracuje na návratu

Útočník Jan Chramosta utrpěl zranění Achillovy šlachy při utkání se Zlínem. Trpělivě pracuje na tom, aby se vrátil v co nejlepší kondici a zdravotně v naprostém pořádku. S Honzou Chramostou jsme si povídali na masérně před odpoledním tréninkem, když byl v péči jeho věrného parťáka v posledních týdnech fyzioterapeuta Marka Cóna.

Honzo, co tě momentálně trápí, co se stalo a jak na tom jsi?

Stalo se mi to při domácím zápase se Zlínem, kdy jsem si natrhl achilovku, což je nepříjemné zranění, které si vyžádá čas. Momentálně jsem na tom tak, že z hlediska doktorů a řady vyšetření se to krásně zhojilo. Teď jsem ve fázi, že se vracím po zranění. Trénuji hlavně individuálně pod dohledem kondičních trenérů nebo fyzioterapeuta. Snažím se, abych se vrátil silnější.

Je pro tebe náročné vidět tým pohromadě na hřišti a ty jsi ještě v individuálním tréninku? Na druhou stranu, musí se pomalu, aby se návrat neuspěchal, že?

Je to tak, nemůže se to uspěchat. Samozřejmě, radši bych byl s klukama na hřišti, užívat si tréninky, zažívat i srandu, co tam mají, ale nejdůležitější teď je, abych se pořádně uzdravil a dobře se připravil na sezónu.

Když spolu teď mluvíme, jsi zrovna v péči fyzioterapeuta Marka Cóna a připravuje tě na trénink. Jsi v dobrých rukách?

Mára se mnou dělá spoustu věcí. Dá se říct, že spolu teď trávíme veškerý čas. Já mu děkuju za péči, kterou mi dává. A jestli se vrátím, tak je to z velké části jeho zásluha.


„Chram je trpělivý a zodpovědný pacient,“ vstoupil do rozhovoru fyzioterapeut Marek Cón.

Dokážeš říct, jaký je aktuálně výhled s tvým návratem na hřiště do plné zátěže?

Tak v ideálním světě bych to viděl tak, že za 14 dnů bych se mohl s klukama zapojit naplno. Ale teď je důležité, jak noha reaguje v posilovně. Teď už začínám běhat, tak reaguje docela dobře. Věřím, že to bude brzy dobrý.

Když teď trénuješ individuálně, vidíš i řadu tréninků. Těšíš se o to víc na hřiště, když vidíš, jak kluci makají a v jaké intenzitě se trénuje?

Když běhám kolem hřiště nebo na rotopedu u hřiště, tak tréninky vidím. Z kluků cítím dobrou energii, myslím, že je tréninky baví. Působí na mě velice dobře, že jsou intenzivní a kluky to baví, to je nejdůležitější. Věřím, že se to pak odrazí v sezóně.


Author Redakce
Sdílet článek