Article image

Jan Fortelný přestupuje! Polidar a Schánělec na hostování

Na trase mezi Spartou a Jabloncem bylo opět rušno. Z hlavního města se na sever Čech stěhují tři hráči. Jan Fortelný přestupuje po 18 letech ve Spartě, Matěj Polidar a Tomáš Schánělec budou v Jablonci na hostování bez opce na přestup.

Jan Fortelný po 18 letech opustil Spartu a míří vstříc svému prvnímu přestupu v profesionálním fotbale. Po řadě hostování se nyní pětadvacetiletý fotbalista trvale stěhuje do Jablonce, kde podepsal smlouvu. "Šel jsem do prostředí, které tak trochu znám i tím, že tady znám Poliho (Matěj Polidar), který už tady nějakou dobu je, znám i pár kluků ze vzájemných zápasů v lize nebo mládežnických kategorií," říká Jan Fortelný, pro kterého není neznámým ani trenér Luboš Kozel. "Trenéra znám z reprezentačních srázů mládežnických kategorií, takže jsem věděl, do čeho jdu po sportovní stránce. Je to pro mě jedině plus," dodává Jan Fortelný.

Ve Spartě hrál odmala, v dospělém věku prošel několik hostování a nyní se na delší čas usadí v Jablonci. "Je pravda, že to je můj první přestup po 18 letech. Už jsem vystřídal pár klubů na hostování, ale tohle je konečně přestup, můžu si vytvářet nějakou pozici a už být v klidu na nějakou dobu, že tohle je místo, kde budu svou práci odvádět a prezentovat se," komentuje přestup Jan Fortelný, který by si svými výkony rád vysloužil například ještě posun o další level výš v kariéře.

V Jablonci byl Jan Fortelný celou letní přípravu a jeho přestup se finalizoval krátce před startem nového ročníku Chance Ligy. Jaká byla podle něj příprava a jak jsme na ligu připraveni? "Jsme rádi, že je příprava za námi, byla docela náročná, abych pravdu řekl. Ale to k tomu samozřejmě patří, říkám to s nadsázkou. Za mě byla hodně o tom, abychom navnímali a pochopili, co po nás trenér chce. Na tom se hodně pracovalo, abychom do sebe vštípili styl, kterým se budeme chtít prezentovat. Věřím, že jsme ho do sebe z velké části dostali. Věřím, že už teď v sobotu ukážeme, že se náš herní projev dost změnil a bude to jedině k lepšímu. Můžu říct za celou kabinu, že se cítíme dobře a budeme to chtít předvést doma s Mladou Boleslaví. Necháme na hřišti všechno, abychom získali tři body," věří v úspěšný start svého angažmá Jan Fortelný.

Matěj Polidar v Jablonci působil již předchozí dvě sezóny na hostování ze Sparty a stejná forma jeho působení se domluvila také nyní. Matěj Polidar v Jablonci hostuje bez opce na přestup s tím, že má Sparta právo si hráče stáhnout zpět v zimním přestupovém období.

Stejně tak to má mladý útočník Tomáš Schánělec, který se k týmu Jablonce připojil později před generálkou proti B týmu Sparty. Také Tomáš Schánělec bude v Jablonci působit na ročním hostování bez opce s tím, že má Sparta právo si případně hráče stáhnout zpět v zimním přestupovém období.


Author Redakce
Sdílet článek