Article image

Trenér Kozel: Vyloučení soupeře nám pomohly

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
2:0
Chance Liga, 1. kolo so 20. 7. 2024, 14:30
Reportáž

Dvě červené karty pro hostující tým byly velkým tématem i pozápasových tiskových konferencí trenérů Mladé Boleslavi a Jablonce po 1. kole Chance Ligy.

Hostující lodivod David Holoubek lamentoval po prohraném zápase nad nedisciplinovaností vlastních hráčů. „Nebylo to z naší stany povedené utkání od začátku do konce. Nedali jsme první gól, pak přišlo první vyloučení, bylo složité to poté otáčet. Chtěli jsme to aspoň zremizovat, jenže přišla druhá červená karta. Tahali jsme za hodně krátký konec. O dva méně v poli, to už byl pro nás těžký, ne-li neřešitelný problém. Náš tým má podstatně na víc než dnes. Nejsem vůbec spokojený. Takto jsme se nechtěli prezentovat, nehráli jsme tak ani jedno přípravné utkání. Štvou mě ty červené karty. Obě byly zbytečné, navíc jsme se oslabili do dalších zápasů. Ještě jsem to ale neviděl opakovaně. Věřím, že kdybychom byli v deseti, tak ten zápas zvládneme,“ uvedl Holoubek a pokračoval. „Jablonec vyhrál naprosto zaslouženě. Pro nás to rozhodně není optimální vstup do soutěže. Takové zápasy nám ale můžou něco ukázat. Umíme hrát podstatně lépe,“ zakončil svůj pohled trenér Mladé Boleslavi.

Úspěšnou premiéru má za sebou náš nový kouč Luboš Kozel. „Čekal nás těžký vstup s účastníkem evropských pohárů. Hodnotí se mi to nakonec dobře. V úvodu na nás byla viditelná nervozita, kazili jsme a báli jsme se, abychom neudělali nějakou chybu. Něco jsme tam i přečkali. Ale jak jsme dali balon na zem, tak jsme si dokázali vypracovat šance. Dali jsme gól a do konce poločasu jsme byli lepší. Nahrálo nám vyloučení Sakaly. Jenže v úvodu druhé půle jsme na to špatně reagovali. Soupeř změnil rozestavení a my jsme si koledovali. Ale ustáli jsme pasáž, kdy nám to nešlo. Soupeř neunesl další situace a šel do devíti. Boleslav poté ztratila víru a my přidali druhý gól. Vstřelit jsme mohli i další branky. Prostě vyloučení soupeře nám pomohly. Soupeř hrál důrazněji, ale já si cením toho, že my jsme dokázali udržet nervy na uzdě a dohráli v plném počtu,“ hodnotil Kozel. „Chtěli jsme divákům ukázat, že jsme v přípravě nespali a dokázali něco změnit. Chtěli jsme jim ukázat odhodlání uspět. Z naší strany tam byly dobré pasáže i akce. Teď je to odměna pro hráče za práci, kterou odvedli v přípravě i v prvním zápase,“ dodal nový jablonecký trenér.



Author Jan Bendl
Sdílet článek