Article image

Jablonec hostí Viktorii Plzeň, ta omladila kádr

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Viktoria Plzeň
0:0
Chance Liga, 3. kolo so 3. 8. 2024, 17:00
Reportáž

V pořadí proti třetímu pohárovému zástupci se v sobotu představí Jablonec. Na Střelnici tentokrát vyzveme od 17 hodin třetí tým loňské sezony Viktorii Plzeň!

Jako každoročně s nemalými ambicemi vstoupila do nového ročníku Plzeň. Třetí tým loňské sezony čeká už v příštím týdnu boj o Evropskou ligu, v jejím předkole musí přehrát ukrajinský Kryvbas. Na západě Čech okysličili kabinu hned o dvanáct nových jmen. Přišel například Slončík, Kabongo nebo talentovaný teprve šestnáctiletý Panoš. Odešli Řezník, Kliment, Traore a především vytáhlý útočník Chorý, jenž zamířil do konkurenční Slavie. Přestupová politika Západočechů se zjevně změnila a je zaměřena na mladší hráče. „Vedení mě v příchodech překvapilo. Dříve přicházeli starší borci a ty doplňovali mladí, teď je to opačně. Dva tři noví hráči by mně stačili, ale nakonec jich máme dvanáct. Mladí jsou šikovní a talentovaní, můžeme s nimi pracovat. Kmen týmu máme vytvořený, mladí budou doskakovat a sbírat zkušenosti,“ plánuje nejstarší trenér ligy Miroslav Koubek.

S jakým umístěním by byl spokojen bos Viktorie Adolf Šádek? „Kdo zná mě i trenéra, tak ví, že ambice máme jako každý rok ty nejvyšší. Samozřejmě s veškerým respektem k našim soupeřům. Chtěli bychom se probojovat do základní skupiny jedné z evropských soutěží a v lize nahánět kluky z Prahy. Nicméně si myslím, že letos nebude liga jen o nás, Spartě a Slavii. Výrazně posílily i jiné kluby a soutěž by mohla být vyrovnanější. Budeme se snažit hrát na špičce, abychom se umístili do třetího místa,“ pravil před startem ročníku Šádek.

Viktoria mezitím rozjela ligu se stoprocentní bilancí. Zvítězila na Dukle 3:1 a doma si připsala další tříbodový zisk po těsné výhře 1:0 nad Hradcem Králové. To náš Jablonec si do tabulky připsal zatím tři body za výhru 2:0 nad Mladou Boleslaví. O minulém víkendu musel přijmout těsnou porážku 1:0 na hřišti Baníku Ostrava. Teď čeká svěřence trenéra Luboše Kozla v pořadí už třetí pohárový zástupce. „Na zápas se připravujeme zodpovědně. Z venku jsme teď nic nepřivezli. Víme o síle soupeře, dvě kola a zisk šesti bodů, všichni hráči kvalitní. Nicméně my hrajeme doma, i proti Mladé Boleslavi jsme si dokázali, že můžeme být úspěšní. Takže budeme dělat všechno pro to, abychom uspěli i v tomto zápase. Myslím si, že to v našich silách je. Samozřejmě za předpokladu, že podáme výkon na našem stropu, že většina hráčů bude hrát velmi dobře. Jedině takhle vede cesta k nějakému úspěchu v zápase. Ale věříme tomu, že ta cesta je možná,“ říká před sobotním zápasem trenér Jablonce Luboš Kozel. A na co si podle našeho trenéra bude muset jeho tým dát největší pozor? „Je tam plno věcí. Plzeň má spoustu kvalitních hráčů, vpředu Vašulín, Vydra, pod nimi hráči, kteří jsou dnes už v nároďáku - Šulc, Červ, Kalvach jako režisér ofenzivy. Vzadu taky reprezentanti Hranáč a Jemelka. Takže tam není nějaká výrazná slabina nebo přednost, na kterou se vyloženě připravit, jsou nepříjemní jak v postupném útoku, tak v rychlém protiútoku, i standardky. Takže je to naše taková komplexní příprava na soupeře, ale zase to není tak, že by se s tím soupeřem nedalo hrát. Já jsem si to ověřil v minulých zápasech, kdy jsme třeba Plzeň dokázali porazit, takže se o to budeme snažit i tentokrát,“ dodává Luboš Kozel.

Jablonec bude v sobotu na Střelnici čelit favoritovi. Oba týmy se v lize utkají už v 55. zápase. Pohled do statistik těchto duelů hovoří ve prospěch Viktorie, ta zvítězila ve 27 případech, Jablonec bral tři body 15x a dalších 12 duelů skončilo remízou.


Utkání začíná v sobotu 3. srpna od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Všetečka Jan - Váňa Jan, Hádek Jaroslav

Delegát: Peřina Pavel, Tandler Michal

VAR: Černý Dalibor

AVAR: Podaný Marek


Author Jan Bendl
Sdílet článek