Article image

Asi zasloužená remíza, hodnotil trenér Kozel

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Viktoria Plzeň
0:0
Chance Liga, 3. kolo so 3. 8. 2024, 17:00
Reportáž

Před zápasem by kouč Jablonce Luboš Kozel bod po utkání s plzeňskou Viktorií bral. Po zápase ho také přijal, i když se smíšenými pocity. Co vše zaznělo na pozápasových tiskových konferencích?

Viktoria poprvé ztratila v této sezoně body, což mrzelo jejich kouče Miroslava Koubka. „Nemůžu být spokojený. První půli jsme odehráli dobře. Byly jsme lepší a měli víc Byly jsme lepší a měli víc finálních příležitostí, ale celé to je o kvalitě v závěru zakončení. Možná nám tam chybělo více důrazu a štěstí. VAR nám odvolal branku, asi jsme si to tam u toho ofsajdu měli více pohlídat. Rozhodně si myslím, že jsme z první půle měli vytěžit alespoň jednu branku. Druhá půle už byla vyrovnaná a každý chvilku tahal pilku. Nový hráči ještě zřejmě nejsou tak adaptovaní do našeho mužstva. Ztratili jsme tím nějakou stabilitu a Jablonec začal vystrkovat čím dál víc růžky. Nakonec můžeme být rádi, že to skončilo remízou. Nakonec je to bod z venku, z horké půdy Jablonce, který udělal pod vedením nového kouče velký pokrok. Bodu odsud si můžeme vážit,“ dodal kouč Viktorie.

Jablonecký kouč Luboš Kozel byl i s bodem nakonec spokojen. „Před zápasem bych takový výsledek asi bral. Teď je to ale trochu zklamání, protože jsme ke konci vstřelili gól, který bohužel neplatil. Náš výkon v první půli byl sice snaživej, ale bez kvality nahoře. Nejnebezpečnější náš hráč byl vlastně Kuba Martinec, který tam skvěle vystřelil a brankář mu to vytáhl. Už jsem to viděl v síti. Našemu výkonu pomohli střídající hráči. Nestál proti nám vůbec lehký soupeř, Plzeň byla taky nebezpečná, zejména když měl balon Šulc. I my jsme měli šanci dát gól. Hlavně druhý poločas jsme spokojen s výkonem a ochotou hráčů pracovat. Ve výsledku je to asi zasloužená remíza. Možná by tomu více slušel výsledek třeba 2:2, ale gólmani se dnes předvedli dobře,“ konstatoval kouč Jablonce, podle kterého se mužstvo přebudovává. „Řekl bych, že nějaká změna herního stylu tam už vidět je. V poli se snažíme víc hrát fotbal. Ale chybí nám kvalita nahoře, tak to trochu lepíme a jsme limitováni zraněními. Ale taky jsme ve třech zápasech obdrželi jen jeden gól, což není špatné,“ těšilo jabloneckého trenéra.



Author Jan Bendl
Sdílet článek