Article image

Jan Suchan novou posilou Jablonce!

Krátce před utkáním se Spartou se dokončil přestup ofenzivního Jana Suchana z Českých Budějovic. Zkušený kreativní hráč bude již dnes připraven do utkání.

Nejčerstvější posilou Jablonce je záložník Jan Suchan, který přestoupil do Jablonce z Českých Budějovic krátce před duelem proti Spartě. "S panem Peltou jsem komunikoval už nějakou dobu, táhlo se to docela dlouho. Ale v posledních dvou týdnech se to zintenzivnilo a já o přestup stál. Asi by se to nemělo dělat, ale trochu jsem zatlačil i na vedení Českých Budějovic, že to je kariérní krok, který bych chtěl udělat. Naštěstí se to povedlo. Včera odpoledne jsem se dozvěděl, že to klaplo a dneska už jsem tady. Ale je to určitě krok dopředu a jsem za něj rád," říká čerstvá posila Jablonce Jan Suchan, který bude na severu Čech nosit dres s číslem 10.

Přestup se dokončil v den, kdy vyprodaná Střelnice požene Jablonec v souboji se Spartou. A Jan Suchan bude připraven do zápasu. Těžko si představit zajímavější první zápasovou zkušenost v novém působišti než souboj se Spartou na plném stadionu. "Je to skvělý! První zápas, Sparta, vyprodaný stadion. Co víc si přát. Moc se na to těším, až tady vyběhnu a doufám, že pomůžu všem na hřišti a že uděláme fanoušky šťastnějšími," komentuje blížící se zápas Jan Suchan.

Jan Suchan přišel sice do nového prostředí, ale řadu hráčů Jablonce zná buď osobně z minulosti nebo i jako soupeře ze vzájemných zápasů. "Je to určitě příjemnější, že se s někým už znám, takže to zapadnutí do kabiny bude trochu rychlejší," dodává Jan Suchan.

Jana Suchana zastupuje Tomáš Jun z agentury TJ11 Sport Agency. I díky velmi dobré a rychlé spolupráci se přestup podařilo dotáhnout a Jan Suchan je připraven na dnešní zápas.

Osmadvacetiletý tvořivý záložník je původem příbramský odchovanec. Během své kariéry prošel několika kluby v České republice, v čele mateřskou Příbramí, Teplicemi, Karvinou, Viktorií Plzeň či Českými Budějovicemi. Do Dynama se dostal jako klasická „desítka“ přes druholigovou Vlašim, kde na sebe upozornil velmi dobrými čísly. V dresu Jihočechů působil od léta 2023 a ačkoliv tým bojoval v poslední sezoně o samotné setrvání v soutěži, přispěl jeho záložník významnou měrou k udržení Dynama mezi elitou. Stal se tak i nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem Budějovic v poslední sezoně a stal se atraktivním zbožím.

V lize nastoupil k 92 utkáním, v kterých vstřelil 13 branek.

Profil Jana Suchana

Post: záložník

Datum narození: 18. 1. 1996

Váha: 71 kg

Výška: 179 cm

Počet zápasů/golů/asistenci v lize: 92/13/4


Author Redakce
Sdílet článek