Article image

Pochvala od trenéra soupeře. Kozel viděl dramatické utkání

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
1:2
Chance Liga, 5. kolo so 17. 8. 2024, 20:00
Reportáž

Zajímavá věc se odehrála na pozápasových tiskových konferencích trenérů. Sparťan Lars Friis si v závěru své tiskové konference vzal sám od sebe slovo a vysekl poklonu trenéru Kozlovi i Jablonci za hru, kterou předvádí v úvodu nové sezony.

Sparťanský kouč Lars Friis byl spokojený z jablonecké Střelnice především s třemi body. „Nějakých pětasedmdesát až osmdesát minut jsme byli lepší na balonu. Chtěli bychom ale takové zápasy rozhodovat dříve. Řekl bych, že rozhodla kvalita na míči. Jablonec hrál velmi dobrý zápas. Dnes rozhodla kvalita na míči. Měli jsme dát více branek. Ale jsem rád, že se do šancí dostáváme. Sami jsme si tím zkomplikovali ten závěr. Měli jsme dát více branek. Když soupeře pustíte do šancí, pak je závěr takhle hektický. Na tomhle budeme muset zapracovat,“ plánuje kouč Sparty.

Na závěr tiskové konference letenský trenér sám od sebe pochválil soupeře. „Jestli ještě můžu, chtěl bych tu vyzdvihnout práci trenéra Kozla. Je to velmi dobrý kouč, což už prokazoval v Liberci. Líbí se mi tým Jablonce i to, jak atraktivně hrají. Velkou zásluhu na tom má právě pan Kozel. Předpokládám, že Jablonec skončí v první šestce,“ vysekl nám poklonu kouč Sparty.

Jablonecký kouč Luboš Kozel byl po zápase zklamaný z těsné porážky. „Spokojeni být nemůžeme, protože jsme prohráli. Viděli jsme dnes dramatické utkání. Vstoupili jsme do zápasu s přebytečným respektem. Sparta byla nějakých pětadvacet minut lepší, pak se to zlepšilo, vyrovnali jsme hru, ale dostali jsme gól. Prohrávali jsme, ale pak jakoby jsme ze sebe shodili nervozitu a respekt hrát. Do poločasu jsme měli dvě gólovky, klidně jsme do kabin mohli srovnat. V úvodu druhé půle jsme na to dokázali navázat, bohužel branku jsme nedali. Zase jsme dostali zbytečný laciný gól a Sparta nám odskočila o dva góly. Pak jsme to riskli, změnili rozestavení a podařilo se nám snížit Martincem. Bohužel, v závěru už nám tam chyběla trpělivost, až příliš jsme nakopávali. Ani do závěrečného tlaku jsme se nedostali a prohráli jsme o gól. Spartě gratuluji k vítězství, byla lepší na míči,“ zhodnotil průběhu zápasu a ohlédl se i za spornými momenty duelu. „Za stavu 0:0 tam podle mého byl jasnej faul na Puškáče a nebylo z toho nic. Za mě to měla být jasná červená. Gól co jsme dali, byl odvolán oprávněně, tam byl faul,“ připustil Kozel.

I jeho potěšil výrok sparťanského kouče na jeho osobu i hru Jablonce. „Taková slova jistě potěší. Myslím si, že se snažíme o něco podobného, co hraje Sparta, jen v menším provedení. Ale myslím si, že to má šanci na úspěch,“ dodal na závěr jablonecké tiskové konference.


Author Jan Bendl
Sdílet článek