Article image

Útočník Puškáč o zásadních momentech duelu se Spartou

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
1:2
Chance Liga, 5. kolo so 17. 8. 2024, 20:00
Reportáž

David Puškáč byl u všech tří nejdiskutovanějších momentů sobotního šlágru na jablonecké Střelnici. Rozpovídal se o nich v pozápasovém rozhovoru s novináři.

Davide, byl jsi u tří zásadních situací zápasu se Spartou. Můžeš je popsat?

Začnu u situace, kdy Alex Alegue zasekl gólmana Sparty a já jsem před sebou viděl vlastně prázdnou či poloprázdnou branku, kde stál už jen hráč soupeře. Rozbíhal jsem se k balonu a z ničeho nic se mi scvakly nohy. Jsem si jistý, že David Pavelka mi ty nohy zkřížil. Divil jsem se, proč to rozhodčí nepískl. Nevím, jaký k tomu měl důvod. Ale za mě to bylo jednoznačné.

U druhé situace tam to bylo z mojí strany simulování. Na to úplně hrdý nejsem. Zkoušel jsem z toho něco vytěžit.

U odvolaného gólu šel vysoký balón, někdo se tam srazil z Davidem Pavelkou, nějak jsem se tam pak dral, byl tam ještě Jarda Zelený. Ještě jsem to neviděl, ale kluci říkali, že tam asi nějaké zatažení bylo. Tak to snad posoudili správně.

Jaký to byl podle tebe zápas?

Náš cíl byl nezaleknout se toho. Sparta má teď kvalitu. Chtěli jsme odejít se zdviženou hlavou a to si myslím, že se nám povedlo. V prvním poločase jsme byli trochu pasivnější, přesto jsme tam měli nějaké šance. Druhý poločas jsme změnili rozestavení a napadali výš. Možná jsme byli malinko víc na balonu než první půli. Skončilo to těsným výsledkem 1:2. Ještě jsme tam nějakými situacemi hrozili, ale to i Sparta. Od nás celkem sympatický výkon.

Jak se ti líbí zatím výkony Jablonce pod trenérem Kozlem?

Líbí se mi pojetí hry našeho trenéra. Je to fotbalové, on ví co chce hrát a tluče to do nás. Hra se zvedla. Na to že náš tým je novější s novou filozofií, nahráli jsme dost bodů. Zatím to přináší i ovoce. Cítíme to všichni.

Jak jsi vnímal rozlučku Tomáše Hübschmana?

Bylo to velmi hezké, chvílemi i dojemné. Tribuny mu to daly jasně najevo. Tím, že zanechal velkou stopu i ve Spartě, tak si to užili i hosté, vlastně celý stadion. Já mu k takové kariéře jen gratuluji!

Příští týden zajíždíme na Bohemku ze které jsi k nám přestoupil. Jaký zápas nás čeká a tebe osobně?

Vím, že v Ďolíčku je to těžké. Těším se tam, fanoušci tam jsou skvělí. Zažil jsem tam pěkné i horší chvíle. Teď kopu za Jablonec, budu se snažit o to, abychom tam vyhráli.


Author Jan Bendl
Sdílet článek