Article image

Prestižní zápas pro více hráčů, Jablonec míří na Bohemians

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:2
Chance Liga, 6. kolo so 24. 8. 2024, 14:30
Reportáž

Po Dukle a Spartě uzavře Jablonec trio zápasů proti pražským klubům v sobotu na půdě vršovických Bohemians 1905. U Botiče bude k vidění souboj tabulkových sousedů, kteří v úvodních pěti kolech shodně posbírali sedm bodů.

Pražané loni skončili jedenáctí a žehrali především na mizernou ofenzívu. Tu by měli zvednout dvě staronové tváře. Z Mladé Boleslavi dorazil Bahrajec Júsuf Hilál a z Jablonce se vrátil Václav Drchal. „Chtěli jsme jít cestou kvality a přivést hráče do základní sestavy,“ vysvětloval příchody trenér Bohemians Veselý. Jeho tým se ale spolu s tím rozloučil s řadou známých jmen, nejbolestnější byl asi odchod Prekopa do Baníku, v Bohemians už nepůsobí ani Köstl, Necid, Huf či Čermák. Dres Klokanů od léta obléká také jablonecký odchovanec Pleštil, naopak duo Beran Puškáč už patří Jablonci. Hodně hráčů tak čeká v sobotu odpoledne prestižní souboj „proti svým“. Hu

Klokani by slovy svého trenéra rádi opustili poslední třetinu ligové tabulky, kde skončili loni. „Samozřejmě budeme chtít hrát co nejvýše, určitě ne zase ve skupině o udržení. Dobré by bylo pohybovat se ve středu tabulky, ideální atakovat první šestku,“ řekl na předsezonní tiskové konferenci kouč Pražanů. Start se jeho svěřencům povedl, v úvodním kole doma skolili Ostravu 2:1, bod vyválčili po bezbrankové remíze na Slovácku a další tři body přivezli v posledním kole po výhře 2:1 z Karviné. Sedm získaných bodů tak řadí Pražany do středu ligové tabulky hned po bok Jablonce.

Kozlův tým v prvních pěti kolech měřil síly se čtyřmi zástupci v evropských pohárech. Naposledy doma podlehl pražské Spartě před vyprodanou Střelnicí 1:2. „Prohráli jsme doma, i když se Spartou, ale je to minus tři body do tabulky pravdy. Máme teď dva zápasy venku a chceme body získat zpět. Chceme se o to pokusit už teď na Bohemce. Nečeká nás nic lehkého, jsou tam těžké zápasy. Bohemka je nepříjemná, ukázala to i se Spartou. Musíme se připravit na atypickou atmosféru, soubojovost a agresivitu a momentálně na rychlost domácích útočníků, v čemž jsou teď silní,“ říká před sobotním soubojem trenér Jablonce Luboš Kozel.

Ke stadionu U Botiče se těší i naše letní posila útočník David Puškáč. „Fanoušci jsou tam skvělí. Vím, že to tam bude těžké, ale budeme se snažit tam vyhrát,“ říká jablonecký útočník.

Ďolíček uvidí v sobotu odpoledne 45. ligový zápas těchto klubů. Z nich 22 vyhrál Jablonec, 11 Bohemians a dalších 11 zápasů skončilo remízou.


Utkání začíná v sobotu 24. srpna od 14:30 hodin v Ďolíčku v Praze 10

Rozhodčí: Nehasil Lukáš - Mokrusch Tomáš, Hrabovský Jakub

Delegát: Kolbaba Petr, Bajer Josef

VAR: Zelinka Miroslav

AVAR: Zaoral Vít


Author Jan Bendl
Sdílet článek