Article image

Dominik Hollý: Bojovnost a srdce rozhodlo

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:2
Chance Liga, 6. kolo so 24. 8. 2024, 14:30
Reportáž

S třemi góly je nejproduktivnějším střelcem Jablonce v nové sezoně. Záložník Dominik Hollý vyrovnávacím gólem na Bohemians zavelel k obratu a dalším třem bodům pro Jablonec.

Jaký to byl zápas tvým pohledem?

Prvních dvacet minut zápasu jsme za mě zaspali. Nevím, jestli to bylo atmosférou nebo počasím, ale těžko se nám běhalo. Pak jsme dali gól a bylo to lepší až do konce poločasu. Druhý poločas byl takový na střídačku, my jsme tam měli nějaké protiútoky. Bohemka už nás pak tlačila, ale nějak jsme to ustáli zásluhou bojovnosti. Nechali jsme tam srdce a hlavně to rozhodlo o našem vítězství.

Máš výborný rozjezd sezony, v které jsi zaznamenal už tři branky. Zažil jsi už někdy takový start?

Asi nikdy. V Trenčíně jsem dal taky nějaké góly, ale takto rychle jako v Jablonci, to se mi ještě nepodařilo. Jsem za to strašně rád a doufám, že to takto půjde i dál.

Čemu přičítáš takovou produktivitu? Může to být i stylem, který se Jablonec snaží předvádět pod trenérem Kozlem?

Asi to bude i tím stylem. Je to spolupráce týmová. Kluci mě tam dobře nachází, máme nacvičené nějaké signály a vychází nám to skoro v každém zápase. Zkoušíme to na trénincích. Za ty tři góly jsem rád.

Máš nějakou vytouženou metu gólů?

Uvidíme. Kdyby to bylo aspoň deset (zasní se). Chtěl bych dát určitě co nejvíc i asistencí.

Tvoje formace středu hřiště ve spolupráci s Michalem Beranem a Sebastianem Nebylou vypadá hodně zajímavě. Sedli jste si?

Sedli jsme si velmi a je to vidět na hřišti. Dobře se tam pohybujeme a nahráváme si. Zatím nám to klape.

Prohrávali jsme po brzké penaltě. Rozhodilo vás to?

Asi ano, chvíli nám to poté trvalo. Říkali jsme si, že musíme zabrat. Nakopl nás vyrovnávací gól. Dali jsme do toho všechno. Bohemka sice měla nějaké protiútoky. Šli i sami na branku, ale zaplaťpánbůh to nedali.

Závěr mohl být ale mnohem klidnější, kdybychom proměnili jednu z velkých šancí.

Mohli jsme dát na 3:1. Šli jsme sami na branku ve dvou, škoda, že jsme to nevyřešili lépe. Ale nemusíme z toho být smutní, protože bereme tři body z venku a to je důležité.

Jak se ti hraje v tento brzký odpolední čas?

Za mě je to hrozné, hrát v takovém počasí a při takových teplotách. Osobně se mi velmi těžko běhalo, cítil jsem to na sobě. Bylo to velmi náročné fyzicky.

Jak jste spokojeni s bodovým ziskem 10 bodů po šesti zápasech?

Máme deset bodů, ale mohli jsme z toho vytěžit i více. Ale jsme rádi i za těch deset bodů. Jdeme zápas od zápasu, a teď doufám že vyhrajeme i další následující zápas.


Author Jan Bendl
Sdílet článek