Article image

Kvalitní výkon, ale mám trochu smíšené pocity, připustil Kozel

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
0:0
Chance Liga, 7. kolo so 31. 8. 2024,
Reportáž

Bod ze Slovácka by podle slov jabloneckého kouče Luboše Kozla náš tým předem bral. Po zápase už byl náš lodivod trochu na rozpacích, věděl, že Jablonec odehrál v Uherském Hradišti další solidní partii.

Lodivod domácích Roman West bod proti Jablonci nakonec bral. „Jablonec potvrdil svou sílu a kvalitu. Jsou velmi nepříjemným soupeřem, vytvořili si několik šancí. Zápas byl místy nahoru dolů. Dopředu jsme si něco vytvořili, ale měli bychom být víc hladovější směrem dopředu. Chtělo to vytvořit na soupeře větší tlak ve více lidech, tak abychom vstřelili gól. Doma jsme sice ještě neinkasovali gól, ale máme z toho jen jedno vítězství a tři remízy. Spíš to jsou pro nás už ztráty. Proti Jablonci jsme chtěli vyhrát a navázat na předchozí zápasy. Bohužel se nám to nepovedlo, ale musíme vidět i kvalitu soupeře a jeho šance. Remíza z našeho pohledu je asi dobrá,“ konstatoval kouč Slovácka.

Jablonecký kouč Luboš Kozel mohl po zápase na Slovácku svým svěřencům vyčíst jen nepřesnou koncovku. „Před utkáním bychom takový výsledek asi brali, ale po zápase mám trochu smíšené pocity. Myslím si, že jsme podali velmi kvalitní výkon. Nechci říct, že jsme byli úplně lepší, ale asi nebezpečnější než domácí. Dnes jsme měli daleko víc gólových příležitostí, hráčům můžu vyčíst jen tu efektivitu nahoře. Jen v první půli jsme tam měli tři rychlé přechody po zisku míče, bohužel ani jednou jsme to nevyřešili dobře do koncovky. Domácí možná byli víc na míči, ale kromě toho břevna si nějakou jejich vyloženou šanci nevybavuji. Druhý poločas Slovácko trochu více zalezlo a nechalo nás víc hrát. Tam jsme byli na míči víc my. Vytvořili jsme si dvě stoprocentní šance po standardkách. Hlavně ta Puškáčova, tam jsem si už myslel, že to je gól. Bohužel, nic jsme neproměnili a tak je výsledek 0:0. S výkonem jsem ale spokojen, prezentovali jsme se tak, jak jsme chtěli. Ale nejsem spokojen s výsledkem, gól jsme vstřelit měli,“ zhodnotil náš lodivod duel, kde diváci čekali na gól nakonec marně. Jablonec ale dle jeho slov rozhodně nebude v reprezentační pauze na nikterak pohodové vlně. „Pohoda nebude, protože po pohodě přichází uspokojení. Z posledních dvou zápasů venku máme čtyři body, což bychom asi dopředu brali. Teď z toho máme ale trochu rozporuplné pocity. Na Bohemce to třeba na výhru být úplně nemuselo, takže čtyři body z těch dvou zápasů jsou asi objektivní a zasloužené,“ vypočítával kouč, který ocenil i výkon domácích pod novým koučem. „Slovácko je podobné jako za kouče Svědíka, je tam kladen velký důraz na defenzivní část, dostupování hráčů, důraz v soubojích. Dívali jsme se na tři jejich zápasy a ve všech byli nebezpeční. Jsou pracovití, důrazní a rychlí v přechodu dopředu. To všechno jsme se snažili eliminovat a až na dvě tři situace se nám to docela podařilo,“ těšilo Kozla.

Našim hráčům dělal zejména v první půli problémy soubojový Krmenčík. „Uhrával dlouhé míče, sklepával je a z toho oni vyjížděli v první půli. Ale věděli jsme, že odejde, intenzita zápasů v české lize není malá. Navíc, když ten hráč dva roky nehraje nebo střídá, počítali jsme s tím, že odehraje nějakých padesát šedesát minut,“ dodal na adresu nejnovější posily Slovácka náš kouč.



Author Jan Bendl
Sdílet článek