Article image

Na Slovácku bylo i na víc, tušil Nebyla

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
0:0
Chance Liga, 7. kolo so 31. 8. 2024,
Reportáž

Také slovenský reprezentační záložník Sebastian Nebyla žehral po zápase Jablonce na Slovácku na neproměněné příležitosti severočeského klubu.

Na Slovácku nás čekal nelehký zápas. Přesto není po takovém průběhu bod nakonec málo?

Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Bylo teplo, které také mohlo sehrát svou roli. Vyhráli jsme minulý víkend na Bohemians a připravovali jsme se pečlivě i na tento zápas. Chtěli jsme pokračovat ve vítězné sérii, škoda, že se nám to nepodařilo. Před zápasem bychom asi bod brali. Ale když jsem viděl, jaké šance jsme si vytvořili a co jsme zahodili …

Slovácko doma ještě nedostalo v nové sezoně gól, pokořit jejich gólmana se nepovedlo ani nám.

My jsme si tu vytvořili velké šance, takové prostě musíme proměňovat. O těch předzápasových statistikách a o tom, že nedostali doma gól, to jsem věděl. Chtěli jsme to změnit, ale bohužel se nám to nepodařilo.

Ze dvou venkovních zápasů na Bohemians a Slovácku máme čtyři body.

Chtěli jsme v těchto dvou zápasech bodovat. Čtyři body bychom z nich asi předem brali, máme na čem stavět. Jen tak dál, doufám, že body budeme dál takto sbírat.

Jaká je před reprezentační pauzou nálada v týmu?

Určitě dobrá. Kluci si můžou vydechnout. Nás reprezentanty čekají nějaké další tréninky a zápasy. Nálada je dobrá, i my co jedeme na repre se budeme rádi vracet s chutí do dalších zápasů.

Trávník na Slovácku z tribuny nevypadal úplně v optimálním stavu. Jak se na něm hrálo?

Už před zápasem jsme si to šli prohlédnout. Byly tam části trávy, které úplně chyběly. Ale fotbalista se musí umět přizpůsobit každému terénu a počasí. Každý hráč má ty stejné podmínky. Určitě není na místě se na tohle vymlouvat.


Author Jan Bendl
Sdílet článek