Article image

Béčko vyhrálo 2:1 na půdě Arsenalu Česká Lípa

Team logo Team logo
Arsenal Česká Lípa FK Jablonec
1:2
ČFL skupina B, 7. kolo so 21. 9. 2024, 16:30
Reportáž

Druhé vítězství v novém ročníku třetiligové ČFL si o víkendu připsali hráči naší rezervy. Tři cenné body získali díky gólům Kubáta a Bredy na půdě Arsenalu Česká Lípa.

Trenéři před zápasem v České Lípě hráče nabádali, že uspět můžou jen pokud budou vyhrávat osobní souboje, získávat druhé míče a hrát zodpovědně. Místní travnatá plocha působila už značně unaveně a to kvalitě fotbalu příliš neprospělo. Přesto vstoupili Jablonečtí do zápasu dobře, plnili přání trenérů a byli za to odměněni vedoucí brankou. V 17. minutě Krulich dokázal ve vápně udržet balon a poté předložil míč jak na zlatém podnosu z druhé vlny nabíhajícímu Kubátovi, který tvrdou ranou na zadní tyč poslal Jablonec do vedení – 0:1!

Domácí se do šanci dostávali pouze po našich hrubých chybáč nebo po poměrně přísných rozhodnutích hlavního arbitra, který nařizoval proti našemu týmu jednu standardku za druhou. V první půli si jablonečtí hráči vypracovali další tři dobré gólové šance, jenže opět platilo omílané pravidlo nedáš – dostaneš. Těsně před odchodem do kabin si naše obrana i gólman Kotlín vybrali slabší chvilku a domácí dokázali srovnat na poločasových 1:1.

Trenér Vomáčka na hráče v pauze apeloval, že takové branky dostávat nesmíme. Druhá půle se odehrávala především ve středu hřiště, kde v osobních soubojích kraloval dobře hrající středopolař Kubát.

Rozhodnutí celého zápasu přinesla 74. minuta, kdy v nepřehledné situaci Breda nic nevymýšlel a se štěstím prostřelil vše co mu stálo v cestě a vystřelil Jablonci vedoucí gól na 1:2! Do konce zápasu si už žádný z týmů větší šanci nevypracoval a tak si z České Lípy odváží tři cenné body náš Jablonec. Hráči si od trenérského štábu vyslechli pochvalu za kvalitní týmový výkon a odmakaný zápas.

V dalším kole se naše rezerva představí opět doma v Břízkách, v sobotu 28. září v tradičním dopoledním čase od 10:15 hodin změří síly s rezervou Pardubic.

FK Arsenal Česká Lípa – FK Jablonec B 1:2 (1:1)

Branky: 45. Žižka – 17. Kubát, 74. Breda

Sestava FK Jablonec B: Kotlín - Malý E., Karban, Hušek, Hanzlíček - Makanjuola (90. Malý A.), Kubát, Melka (60. Omon), Breda - Velich, Krulich


Author Jan Bendl
Sdílet článek