Article image

Starší dorost v Brně podlehl svým vrstevníkům 2:1

V sobotu podlehl starší dorost FA Jablonce v Brně vrstevníkům místní Zbrojovky 1:2 (1:2). Po vedoucím gólu jabloneckých přišly dvě standardky domácích, z kterých padly oba góly do sítě hostů.

V první minutě se Kostka řítil zprava na domácí branku, ale pálil bohužel jen do boční sítě. Ve 4. minutě se skvěle zleva uvolnil Erewa a jeho bombu domácí gólman Kostelný reflexivně odrazil na roh. Na opačné straně se ve 12. minutě ocitl v šanci v malém vápně Viktorín, ale jeho pokus Zábojník odvrátil také na roh. Za tři minuty dalekonosná střela Hamingera skončila v rukavicích jabloneckého brankáře. Vzápětí vypálil na domácí branku z výhodné pozice Erewa, avšak míč proletěl nad brankou mimo. Ve 24. minutě šel Jablonec do vedení, když Hudákův centr usměrnil Senft hlavou do sítě. V 30. minutě pálil z levého úhlu Adametz, Zábojníka však nezaskočil. V 33. minutě zahrávali domácí Adamtzem zprava trestný kop a nalevo se v malém vápně prosadil Bečva a bylo srovnáno. A ve 40. minutě po rohovém kopu domácích z pravé strany a nastalé skrumáži se míč svezl po těle Marka Svatého do branky a brněnští šli do vedení. Ve druhém poločase se Jablonec snažil o vyrovnání stavu a měl k tomu i příležitosti. I domácí jich také měli několik. V 57. minutě Bakrlíkův trestný kop zleva Hudák hlavou namířil těsně mimo. V 63. minutě pálil z otočky Toman, Zábojník byl ale na místě. V 72. minutě vyslal střelu Erewa z předvápna, kterou brankář kryl. Stejně úspěšný byl Zábojník proti další střele Tomana. Svobodova rána z dálky v 87. minutě branku přeletěla a v nastaveném čase další pokus domácího Tomana přes jabloneckého gólmana neprošel.

FC Zbrojovka Brno – FA Jablonec 2:1 (2:1)

Sestava U19: Zábojník – Vopat, Klucký, Svatý M. (81.Holý), Duštíra – Novotný (51.Svoboda), Hudák – Kostka, Bakrlík (77.Sirůček), Erewa – Senft

Branka: 24.Senft

ŽK: 89.Hudák


Author Redakce
Sdílet článek