Article image

O prohře mladšího dorostu rozhodl již první poločas

Mladší dorost FA Jablonec nestačil v Brně na Zbrojovku a prohrál s ní vysoko 0:7 (0:5). Domácí tým zejména v prvním poločase soupeře jasně přehrával a tvrdě trestal jeho chyby. Během první čtvrthodiny šel do tříbrankového vedení, které pak dále navyšoval. Čtyřikrát byl úspěšným střelcem Klíma.

V 5. minutě proměnil Klíma penaltu. Svou druhou branku vsítil ve 13. minutě, když u levé tyče patičkou usměrnil míč do sítě. V další minutě Klíma skóroval potřetí po svém úniku jabloneckým zadákům. Jablonec se prakticky na polovinu domácích nedostával. Naopak musel stále odolávat tlaku a převaze domácího týmu, který ve 28. minutě přidal čtvrtou branku střelou z dálky Mráčka. V 31. minutě další únik za jabloneckou obranu využil ke vstřelení páté branky Hrubý. Ve 49. minutě trestal Klíma jablonecké pochybení ve svém vlastním vápně svou čtvrtou brankou. Ve druhém poločase se hra i s vědomím domácích velkého náskoku opticky srovnala, ale jablonečtí se k možnosti ohrozit domácí branku přesto nedostávali. Až v 67. minutě Sirůčkova rána domácímu brankáři starosti nenadělala. V 80. minutě domácí Kupriyanov završil skóre prudkou střelou zpoza vápna.

FC Zbrojovka Brno – FA Jablonec U17 7:0 (5:0)

Sestava FA Jablonec U17: Čudlín – Lorenc (60.Poledník), Špaček, Kurpiewski (44.Pastorek), Bobrovnyk – Michel, Sirůček F. – Polonsklis (46.Hušek), Antoš, Mader – Velechovský


Author Redakce
Sdílet článek