Article image

Začíná anglický týden, v sobotu na Střelnici Hradec Králové

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Hradec Králové
2:0
Chance Liga, 10. kolo so 28. 9. 2024, 19:00
Reportáž

Po šesti týdnech se ligový fotbal vrací do Jablonce. Na Střelnici se v rámci 10. kola Chance ligy představí pod taktovkou trenéra Horejše velmi dobře hrající Hradec Králové.

Hradecký fotbal zažívá spolu s otevřením nového stadionu a příchodem trenéra Davida Horejše výborné období. Nový kouč se „Votroků“ chopil loni na konci zimy a až do posledního zápasu sezony s nimi bojoval o pohárovou Evropu, kdy ve finále play off o Konferenční ligu prohráli s Mladou Boleslaví. Sportovní ředitel klubu Sabou byl a je s progresem týmu velmi spokojný. „Osobně nemám rád moc prognózy, ale rád bych navázal na jarní část a obrovský progres pod trenérem Horejšem. Chceme to zopakovat výsledkově i herně a být nepříjemným soupeřem pro každého,“ vyhlásil přání před novou sezonou Sabou.

Pohyb v kádru hradeckých „votroků“ nebyl masivní jako v předchozích letech. Z Malšovické arény odešli pouze čtyři hráči, nejbolestnější ztrátou je odchod útočníka Vašulína do Plzně. Naopak do klubu přišel brankář Vágner, obránce Petrášek, exjablonečtí útočníci Mihálik s Náprstkem a z Plzně se vrátila staronová posila Vlkanova. Záložník Samek a útočník Griger dorazili na hostování a navíc se klubu podařilo dotáhnout hostování v přestup u Dancáka a Čiháka.

Votrokům se podařilo dobře nastartovat i nový ligový ročník. Na domácím stadionu urvali čtyři výhry z pěti zápasů, naopak na hřišti soupeřů mají prozatím tři porážky. S 12 body tak drží šestou příčku ligové tabulky. Ve středu si východočeši připsali postup do 3. kola MOL Cupu na půdě třetiligového Motorletu, když rozhodli o své výhře v nastaveném čase.

Jablonec je aktuálně tabulkovým sousedem Hradce, oba týmy dělí zisk jediného bodu. Po prodloužené reprezentační pauze Kozlův tým musel skousnout těsnou porážku v Karviné. Sobotním zápasem s Hradcem startuje pro Jablonec anglický týden, neboť mezi ligovými zápasy ho čeká příští středu ještě pohárový duel v Domažlicích. „Víme, že se nám zápas v Karviné nepovedl herně i výsledkově. Takže do zápasu jdeme s tím to napravit. Po delší době hrajeme domácí utkání a věřím, že půjdeme do zápasu dobře naladění,“ říká před sobotním zápasem asistent trenéra Josef Petřík. Ze zápasu v Karviné je potřeba se poučit a navázat na předchozí zápasy, které nám vyšly herně i bodově lépe. „Musíme se poučit z úvodu zápasu. Nevstoupili jsme dobře do utkání, tam byly největší rezervy a potrestalo nás to. Měli jsme šance, ale dva zápasy jsme nedali gól, takže to je malinko Achillová pata a je potřeba se z toho poučit,“ dodává Josef Petřík.

V pořadí 33. ligový duel odehrají v sobotu navečer Jablonec s Hradcem Králové. Patnáct duelů vyhrál Jablonec, dalších čtrnáct skončilo nerozhodně a tři zápasy vyhrál Hradec Králové. Kdo se bude radovat po sobotním klání na jablonecké Střelnici?


Utkání začíná v sobotu 28. září od 19 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Szikszay Ladislav - Kubr Jaroslav, Volf Michal

Delegát: Teuber Ivan, Ubias Emil

VAR: Zelinka Miroslav

AVAR: Zaoral Vít


Author Jan Bendl
Sdílet článek