Article image

Jak se dařilo našim reprezentantům?

Během reprezentační přestávky vycestovali čtyři naši hráči s národními týmy - Sebastian Nebyla, Dominik Hollý (Slovensko U21), Benny Kanakimana (Burundi) a Matouš Krulich (ČR U20).

Slovensko U21

Hostitel nadcházejícího evropského šampionátu fotbalistů do 21 let Slovensko mělo na programu dva přípravné zápasy proti Řecku a Walesu. A oba duely skončily vítězně! Sebastian Nebyla odehrál v prvním zápase proti Řecku plnou porci 90 minut. Dominik Hollý původně figuroval mezi náhradníky A týmu Slovenska, ale připojil se k jednadvacítce. Do prvního utkání náš střelec nezasáhl. Slovensko U21 vyhrálo 2:1.

Ve druhém utkání v Dunajské Stredě proti Walesu začali oba naši fotbalisté na lavičce náhradníků a oba šli do hry na závěrečnou půlhodinu v 61. minutě za stavu 3:2 pro Slovensko. Utkání nakonec skončilo výsledkem 4:2.

Burundi

Benny Kanakimana, další střelec z pětigólového Podještědského derby proti Liberci, odcestoval s národním týmem Burundi na dva zápasy Afrického poháru národů. Ve dvojutkání proti Burkina Faso si hned v prvním duelu připsal Kanakimana gólový zásah, když poslal Burundi do vedení 1:0. Bohužel pro jeho tým to byl jediný gól Burundi a Burkina Faso nakonec vyhrála 4:1. Kanakimana odehrál první poločas. Ve druhém utkání hrál Kanakimana opět v základní sestavě a odehrál 76 minut. Jeho podlehl stejnému soupeři tentokrát 2:0.

Česko U20

Útočník Matouš Krulich se po doléčení šrámů objevil v nominaci ČR U20 pro přípravné zápasy s Rumunskem a Anglií. V prvním utkání Česko podlehlo Rumunsku 0:1 a Krulich nastoupil do hry v 73. minutě. Soupeř o své výhře rozhodl v závěru prvního poločasu. Ve druhém přípravném utkání proti Anglii nastoupil Krulich v základní sestavě. Český tým dlouho Anglii vzdoroval, ale v závěru prvního poločasu Češi inkasovali a konečné skóre bylo 3:0 pro Anglii. Matouš Krulich odehrál první poločas.


Foto: Lukáš Grinaj, SFZ


Author Redakce
Sdílet článek