Article image

Ve středu od 17 hodin na Střelnici dohrávané utkání se Slováckem!

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FC Slovácko
1:1
FORTUNA:LIGA, 23. kolo st 5. 4. 2023, 17:00
Reportáž

Podruhé v krátké době se Jablonec představí na domácím hřišti. Ve středu 5. dubna od 17 hodin přivítáme na Střelnici v dohrávce původně odloženého utkání 1. FC Slovácko.

Zápas se v původním termínu nemohl odehrát, protože v polovině března zasypal Jablonec příval mokrého sněhu a utkání se Slováckem muselo být s předstihem odloženo. Slovácko si tak ušetřilo dalekou a zbytečnou cestu na sever Čech.

Tým z Uherského Hradiště si na podzim poprvé ve své historii zahrál skupinu Evropské konferenční ligy, kde herně i výsledkově obstál. V šesti zápasech Slovácko v Evropě získalo pět bodů, což na postup do jarní fáze sice nestačilo, ale tým získal například skalp pozdějšího vítěze skupiny francouzského Nice.

VSTUPENKY ONLINE

Skloubit náročný program v Evropě a na domácí scéně bylo pro Svědíkovi hochy horší a na podzim obsadili osmou pozici v ligové tabulce s jasnými výhledy pro jaro. „Chceme být co nejvýše a podávat co nejlepší výkony. Líbila by se nám první šestka. První tři místa jsou asi jasná, ale další část tabulky je hodně našlapaná,“ pravil kouč Svědík. Ten v zimní pauze prodloužil u týmu smlouvu o dalších dva a půl roku. „Jsem rád, že jsem dostal důvěru pokračovat, protože jsme spolu ušli už kus cesty. Za ty roky jsem získal ke Slovácku silné vazby a mám obrovskou chuť zde pokračovat a navázat na loňskou sezonu, která byla vysoce emotivní,“ dodal trenér, jenž Slovácko vytáhl v sezoně 2017/18 z předposledního místa tabulky a loni s ním poznal chuť pohárové Evropy.

Tým z Uherského Hradiště je aktuálně na páté pozici. O víkendu však ztratil v souboji o čtvrtou příčku s Bohemians, kterým podlehl 0:1. „Byli jsme hrozní v ofenzivě, nebyly tam centry a hráli jsme jen po šestnáctku. Takhle se Slovácko nemůže prezentovat! Chyběly emoce a touha, jsem z toho strašně zklamaný,“ rozčiloval se trenér Slovácka Martin Svědík po nedělní porážce v Ďolíčku.

To Jablonec se aktuálně veze na vítězné vlně. Vyhrál poslední čtyři zápasy, naposledy v neděli doma slavil šťastné vítězství 1:0 proti Pardubicím, které vystřelil útočník Chramosta. „Jsem rád, že jsme výsledkově navázali na předchozí zápasy. Teď je potřeba dobře zregenerovat, další zápas máme hned ve středu a musíme se na to připravit. V zápase s Pardubicemi jsme byli šťastnější tým, to si musíme přiznat. Do zápasu proti Slovácku jdeme zase s tím, že uděláme maximum pro to, aby body zůstaly doma,“ říká před středeční dohrávkou David Horejš.

V podzimním vzájemném duelu jsme na Slovácku vyhráli 2:0 góly ze závěru zápasu, které obstarali Polidar a Považanec. I celková bilance hovoří více ve prospěch Severočechů, kteří z 41 odehraných duelů 17 vyhráli, 15 zápasů skončilo nerozhodně a 9 ovládli Moravané. Nejčastějším výsledkem těchto soupeřů bývá remíza 1:1, která se zrodila hned v jedenácti případech.


Utkání začíná ve středu 5. dubna od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Starý - Machač, Váňa

Delegát: Šotek, Hrinko

VAR: Kocourek

AVAR: Vlček



Author Jan Bendl
Sdílet článek