Article image

Dostali jsme facku, láteřil trenér Horejš při svém návratu do Budějovic

Team logo Team logo
SK Dynamo Č. Budějovice FK Jablonec
5:1
FORTUNA:LIGA, 28. kolo ne 23. 4. 2023, 16:00
Reportáž

Jablonecký lodivod David Horejš byl po výkonu našeho týmu na jihu Čech hodně zklamaný. Některé hráče prý dnes vůbec nepoznával.

Trenér českobudějovického Dynama Tomáš Zápotočný si užíval nejvyšší výhru v sezoně. „Je to pozitivní. Zvládli jsme jeden z důležitých třech kroků. Moc dobře jsme si uvědomovali, že nás čeká těžký zápas s Jabloncem. Hráči do puntíku splnili, co jsme si řekli. Od prvních minut jsem z hráčů cítil úplně jiné nastavení než třeba s Teplicemi. Dnes jsme se trefili i do sestavy. Pracovali jsme na hlavách hráčů, protože jsme nezvládli předchozí zápasy s Teplicemi a Hradcem. Dnes jsme to korunovali pěti góly. Ale nespadl mi ještě kámen ze srdce, zůstávám nohama na zemi. Věřím, že se stále můžeme vyhnout barážové tabulce, máme to ve svých rukách,“ radoval se kouč Českých Budějovic.

Jabloneckému kouči Davidu Horejšovi návrat na Střelecký ostrov pořádně zhořkl. „Ze začátku jsme tam měli dva náznaky Sejkem a Považancem. Jenže jsme si nepohlídali standardku a prohrávali. Nezachytili jsme začátek zápasu a domácí po vstřeleném gólu ovládli hru. Domácí vedení nakoplo, po třetím gólu už to bylo hodně složité. Některé naše kluky jsem nepoznával. Směrem dozadu to bylo hodně špatné. Nechtěl jsem na hráče po zápase křičet. Nebudu kvůli jednomu zápasu na ně řvát, to není řešení. Musíme se zlepšit. Takovýto výkon mě mrzí. Je potřeba taky říct, že domácí předvedli velmi dobrý výkon. Budějovičtí hráči mají ohromnou kvalitu, já ty hráč znám. Trenéři soupeře to trefili, třeba Adediran nám dělal problémy, totéž i pohyby Hellebranda a Hory. Připravovali jsme se na soupeřovy standardní situace, ale inkasovali jsme z toho tři branky. Je to na zamyšlení,“ dumal náš kouč a pokračoval. „Domácí vyhráli zcela zaslouženě, byli lepší, jejich touha byla vetší. Proto byl i tak velký rozdíl ve skore. Naše hra mě zklamala. Domácí šli vyhrát, kdežto my jsme si šli jen zahrát fotbal. Nedovolili bychom si takový zápas podcenit. Budějovice tu porazily Baník, Slavii i Bohemku. Věděli jsme, že nás nečeká lehký souboj. Bylo tu i dost mých známých. Těšil jsem se sem. Někam jsme se v tabulce posunuli, věřili jsme, že tu budeme bodovat pro náš klid. Jenže dneska jsme tu dostali facku. Musíme na to zareagovat a připravit se na středeční utkání s Olomoucí,“ dodal Horejš.


Author Jan Bendl
Sdílet článek