Article image

Extrenéři proti svým, Jablonec míří na Duklu

Team logo Team logo
FK Dukla Praha FK Jablonec
0:2
Chance Liga, 4. kolo so 10. 8. 2024, 14:30
Reportáž

Po soubojích s pohárovými zástupci zajíždí Jablonec na půdu nováčka Dukly Praha. Zajímavý zápas čeká především oba trenéry. Luboš Kozel totiž dlouhodobě vedl Duklu a Petr Rada zase zažil úspěšné období v Jablonci.

Po pěti letech se podařilo dejvickému celku znovu mezi ligovou elitu. Zasloužil se o to exjablonecký trenér Petr Rada, který slavnou značku vrátil na prvoligovou scénu. „Já jsem v Dukle vyrostl, jako hráč jsem tu odvedl poctivých deset let a dostal se díky ní i ven. Jsem rád, že teď jsem Dukle mohl alespoň jedním procentem vrátit, co mi dala. Podle mě patří svou slávou a tradicí do top trojky českého fotbalu se Spartou a Slavií. Dostat se zpátky bylo strašně těžké,“ vypráví její současný trenér Rada.

Ligový nováček se nechce obávat o záchranu. Stěžejní pro Radův tým bylo především udržet kádr a jádro, které se zasloužilo o postup. V přestupech ale vidí na Julisce stále rezervy. Funkcionáři přivedli brankáře Hrušku z Banské Bystrice, talentovaného obránce Svobodu a albánského beka Dodu. Udržet se nepodařilo záložníka Davida Kozla, který přestoupil do Boleslavi. „Mužstvo jsme chtěli okysličit víc, ale z objektivních důvodů to nešlo. Na přestupovém trhu se ale budeme snažit být ještě aktivní,“ slíbil člen představenstva Jan Staněk. Na přelomu července a srpna se Pražanům povedlo dotáhnout alespoň hostování záložníků Lichého ze Slovanu Bratislava a Pecha ze Slavie.

Tým z Julisky čekal těžký ligový start, ač začínal ligovou sezonu dvěma domácími zápasy. Nejdříve prohrál před vlastními diváky s Plzní 1:3, ale pak doma dokázal skolit Bohemians 1:0. V třetím přímém souboji na území Prahy pak podlehl na Spartě 0:2. „Hráli jsme s Plzní i Spartou a s oběma jsme odehráli důstojnou partii. Jdeme nahoru. Když budeme dobře pracovat a dostaneme do týmu sebevědomí, tak se můžeme měřit s kýmkoliv,“ říká kouč Rada.

Náš Jablonec měřil v prvních třech kolech síly s třemi účastníky evropských pohárů a získal v nich čtyři body za výhru s Mladou Boleslaví a remízu s Plzní. Teď čeká zajímavý zápas zejména jabloneckého kouče Luboše Kozla, který na Julisce působil téměř sedm let! „Nečekám vůbec lehké utkání. Jedeme na půdu nováčka, který na začátku má motivaci a entusiasmus. Co jsem je viděl, podávají velice poctivé výkony, hlavně do defenzivy. Ani Sparta nebo Bohemka jim nevstřelila gól ze hry. I Plzni a Bohemce byla Dukla vyrovnaným soupeřem. Nepůjde o nic lehkého a když si budeme myslet, že si tam půjdeme zahrát fotbal, nebylo by to dobré. Musíme podat stoprocentní výkon, a pak můžeme doufat, že něco třeba odvezeme,“ říká před sobotním zápasem trenér Jablonce Luboš Kozel.

Jablonec se s Duklou v lize utká po sedmnácté a bilance těchto soubojů je vzácně vyrovnaná. Dosavadních pět duelů skončilo remízou, dalších pět výhrou Jablonce a šest vítězstvím Pražanů.


Utkání začíná v sobotu 10. srpna od 14:30 hodin na Julisce v Praze

Rozhodčí: Orel Pavel - Kotík Radek, Dresler Radim

Delegát: Bábíček Josef, Poklop Miroslav

VAR: Zelinka Miroslav

AVAR: Adámková Jana


Author Jan Bendl
Sdílet článek