Article image

První venkovní výhra, Dukla – Jablonec 0:2

Team logo Team logo
FK Dukla Praha FK Jablonec
0:2
Chance Liga, 4. kolo so 10. 8. 2024, 14:30
Reportáž

První venkovní vítězství veze Jablonec z půdy Dukly Praha. Na Julisce vstřelil v závěru první půle vedoucí branku záložník Hollý. Domácí mohli vyrovnat z penalty, kterou ale lapil brankář Hanuš a v závěru přidal rozhodující branku střídající Kanakimana.

Jablonecký kouč sáhl na Julisce ke třem změnám, Cedidlu, Fortelného a zraněného Schánělce nahradili v základní jedenáctce Souček, Hollý a Puškáč.

Jablonec vstoupil do utkání aktivně a už v šesté minutě měl domácí brankář Hruška hodně práce se štiplavou střelou Tchanturishviliho z úhlu. Záhy proletěla těsně nad břevnem i rána útočníka Puškáče, který hrál za Jablonec po odpykání trestu první ligový duel.

Jenže po čtvrthodině hry jablonecká převaha postupně vyprchala a ke slovu se začali dostávat i domácí. Po centru Vondráška se k míči na penaltě dostal exjablonecký Mašenovic, naštěstí ale zamířil mimo jablonecké tyče. Zajímavě vypadala pro domácí barvy také situace z 38. minuty, kdy Mešanovic zády k brance sklepl míč zkušenému Horovi, ten ale poslal balon vedle Hanušovy branky.

Jablonec se ke slovu dostal znovu až v závěru první půle. Puškáčův pád v pokutovém území nevyhodnotil rozhodčí Orel jako penaltový. Ve 42. minutě Hollý hlavičkoval na branku po centru Tchanturishviliho a Hruška v domácí brance musel předvést své kvality na zemi! Gólově se však zadařilo až s vypršením řádné hrací doby prvního poločasu. Polidarův centr hlavičkoval na branku kapitán Tekijaški, míč do branky dopravil v dobrém náběhu Hollý a ranou zblízka poslal Jablonec těsně před odchodem do kabin do vedení – 0:1!

Osm minut po poločasové pauze mohl střelec Hollý přidat druhý přesný zásah, vystihl nepřesnou rozehrávku brankáře Hrušky, jenže dalekonosný lob na opuštěnou branku skončil nad břevnem domácí branky! V 59. minutě napřáhl z 25 metrů Nebyla a jeho krásnou ránu mířící pod břevno vytěsnil konečky prstů gólman Hruška na roh!

V 78. minutě fauloval ve vápně Martinec pronikajícího Zeronika a rozhodčí nařídil penaltu pro domácí! Barac ale pokutový kop nezahrál příliš dobře a brankář Hanuš dokázal polovysoký míč vyrazit! Pochvalu zaslouží i vracející se Tchanturishvili, který vyražený míč odehrál před Baracem na roh. To byl zřejmě rozhodující moment zápasu. Dvě minuty před koncem Jablonec přidal pojišťovací branku po akci střídajících hráčů, Kanakimana si narazil míč z Krulichem a sám pak z úhlu křižnou střelou dal na 0:2 a konečně se dočkal první ligové trefy!

V nastaveném čase měl velkou příležitost domácí Pech, ve vápně zůstal trestuhodně nekrytý, ale obránci mu dokázali skočit do střely. Na druhé straně spálil další tutovku Kanakimana. Jablonec tak veze z pražské Julisky první venkovní vítězství v sezoně.


Author Jan Bendl
Sdílet článek