Article image

Penalta? Rozhodující moment zápasu, shodli se trenéři

Team logo Team logo
FK Dukla Praha FK Jablonec
0:2
Chance Liga, 4. kolo so 10. 8. 2024, 14:30
Reportáž

Po sobotním souboji trenérů, kteří dostali pražskou Duklu do ligy, byl spokojenější jablonecký lodivod Luboš Kozel. Jak on tak i Petr Rada označili za zlomový moment zápasu neproměněnou penaltu domácích.

Domácí porážku 0:2 nesl nelibě trenér pražské Dukly Petr Rada. „Jsem zklamaný. Prohráli jsme a dojmy jsou špatné. Mrzí mě to. Vstup do zápasu jsme neměli podle představ. Jablonec byl pohyblivější a držel míč. My jsme moc kazili. Aktivnější jsme začali být až po nějakých pětadvaceti minutách. Nebyl to dobrý první poločas a korunované to všechno bylo obdrženou brankou ze standardní situace. Dostáváme jich ze standardek strašně moc. Bylo to pro nás tvrdé KO. V druhé půli byl náš výkon podstatně lepší. Pomohla nám střídání a dostali jsme se zpět do hry. Z převahy byla penalta, ale tu jsme bohužel neproměnili. Mohlo se to pak vyvíjet úplně jinak. Je to škoda. Dál jsme se snažili směrem dopředu, ale bylo to hektické. Následně jsme byli potrestaní po naší chybě druhým gólem Jablonce. Bez pohybu a vůle to nepůjde,“ řekl zklamaný Rada. Potěšili ho alespoň jablonečtí příznivci, kteří vyvolávali jméno oblíbeného kouče. „Bylo to příjemné. Je potěšující, že si na mě vzpomněli,“ vzkázal jim. „V Jablonci jsem byl dlouhou dobu. Teď bojuju za Duklu. V Jablonci už je téměř jiný kádr, je to tam obměněné. Ale Jablonci přeju,“ dodal Rada.

Jablonecký kouč Luboš Kozel měl po vítězném zápase s čistým kontem dobrou náladu. „Jsem velice spokojený s výsledkem. Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme jednoznačně lepší, silní na balonu, ale nevytvářeli jsme si moc příležitosti. Pak se to vyrovnalo a byly tam pasáže, kdy jsme nehráli dobře. Limitovala nás kvalita finální fáze. Přesto jsme dali gól, pomohla nám standardka. V druhém poločase jsme byli chvílemi až moc pasivní, chtěli jsme spoléhat na brejky. Hodně jsme odevzdávali balony. Rozhodujícím momentem celého zápasu byla penalta, tam jsme udělali chybu. Ale podržel nás Honza Hanuš. Nějak sem tušil a věřil, že jí chytne. V závěru zápasu nám pomohl střídající Beny Kanakimana a to utkání rozhodl. Měli jsme více šancí a vyhráli asi zaslouženě. Některé věci ale hráčům budu vyčítat. Těší mě, že za čtyři kola jsme jen jednou inkasovali,“ konstatoval kouč Jablonce, který si návrat na Julisku užíval. „Byl to sladký návrat. Trochu to tady na mě zase dýchlo. Dukle ale přeji, aby se zachránila,“ řekl na adresu soupeře.



Author Jan Bendl
Sdílet článek